Het is zomer: 7 leuke tips om eropuit te gaan met kinderen

15.08.2020 09:28
leuke tips kinderen buiten eropuit Beeld: Shutterstock

In de zomer zijn we allemaal graag buiten. Met deze tips van Kidsproof.nl kunnen kinderen heerlijk buitenspelen.

Zon op je bol

Een warme zomerdag vliegt voorbij in dit Noord-Hollandse recreatiegebied. In Geestmerambacht kun je met de kinderen steppen, wandelen, zwemmen… noem het maar op. Vooral de avontuurlijke natuurspeelplaats aan de noordkant van het gebied is een aanrader.

Openbaar toegankelijk | gratis
 

Selfieeee

We maken ze allemaal wel eens: een selfie. Met deze grappige selfietocht van Flitzer! ga je op een missie om de allerleukste selfies te maken. In het speciale selfiepaspoort staan creatieve opdrachten voor onderweg. Leuk om met twee gezinnen, als kinderfeestje of als familiedag te doen.

Overal te spelen | voor kinderen vanaf 8 jaar
 

Bedacht door kids

Het klim- en speelbos op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout is ontworpen door kinderen voor kinderen. Tussen de bomen kunnen kinderen balanceren op touwen en netten. Natuurlijk is het landgoed ook ideaal voor een verkoelende zomerse boswandeling.

Openbaar toegankelijk | gratis
 

In de buitenlucht

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen deze zomer al mee op één van de outdoor vakantiekampen van Club Adventure. De kampen zitten vol met buitenactiviteiten zoals liedjes zingen bij het kampvuur en ontdekkingstochten door het bos. PS: als jouw kind niet meekan op kamp, heeft Club Adventure ook een toffe Outdoor Bingo gemaakt die je kunt spelen in dorp of stad.

Zie actuele mogelijkheden op clubadventure.nl
 

Fijn speelpark

In het Noord-Hollandse Langedijk ligt een heel leuk speelpark voor kinderen. Met vijf speeltuinen, skelterbanen, waterfietsen en springkussens is Speelpark de Swaan een waar paradijs voor kinderen. En altijd handig, je mag je eigen picknick meenemen.

Zie actuele openingstijden op speelparkdeswaan.nl | €5
 

Lees ook
10x verrassend leuke buitenspelletjes >

 

Hoog in de boom

Klauterend langs hoge (of lage) bomen een spannend parcours afleggen. Kinderen kunnen bij één van de vestigingen van Klimbos Fun Forest een coole klimtocht maken. Vanaf 6 jaar kun je al komen klimmen op maximaal 2,5 hoogte. En papa en mama mogen natuurlijk gewoon meedoen.

Zie actuele openingstijden op funforest.nl
 

Bomvolle boomgaard

De takken in de boomgaard van Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek zijn elk jaar weer zwaar van de rijpe biologische appels en peren. Klaar om geplukt te worden in september en oktober. Is het plukseizoen nog niet begonnen? Op het landgoed kun je ook heerlijk wandelen, er is een speeltuin en er is van alles te koop in de landgoedwinkel.

Zie actuele openingstijden op olmenhorst.nl | Gratis

 

Deze uitjes zijn voor Kek Mama verzameld door Kidsproof.nl: dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland. Op deze site vind je altijd een leuk uitje of kindvriendelijk adresje bij jou in de buurt. Plan je een activiteit buiten de deur? Volg de overheidsadviezen en check de website van het uitje om te zien of er aangepaste openingstijden of extra restricties zijn. Fijne (en veilige) zomer!

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.