Het is vandaag de nationale Opa en Oma-dag: want wat moeten we zonder hen?

04.06.2022 08:10

Ze staan altijd klaar om op je kinderen te passen en geven je het allerbeste advies als je het nodig hebt. We zijn dankbaar voor alle opa’s en oma’s en we willen ze graag in het zonnetje zetten. Namelijk op Nationale Opa en Oma dag op vier juni.

Opa’s en oma’s zijn in veel gezinnen onmisbaar. Uit onderzoek blijkt dat één derde van alle grootouders in Nederland minimaal één keer per week op de kleinkinderen past.

Oorsprong

Nationale Opa en Oma dag komt oorspronkelijk uit Amerika. In 1978 werd de feestdag voor het eerst gevierd. In Nederland bestaat deze dag al sinds 2004, maar is het nog altijd redelijk onbekend. Zeker in vergelijking met Moederdag en Vaderdag. De dag is bedoeld om de opa’s en oma’s eens goed te verwennen. Hierbij worden de rollen dus omgedraaid: de opa’s en oma’s worden in het zonnetje gezet voor alles wat zij voor hun kinderen en kleinkinderen doen.

Vakantieveilingen

Veilingplatform VakantieVeilingen speelt in op deze dag waarbij grootouders meer tijd doorbrengen met hun kleinkinderen. Daarom kun je deze week op hun site meebieden op verschillende dagjes uit, waarbij je opa en oma gratis mee mogen. Bied je mee en win je vóór 5 juni 1 van de geselecteerde dagjes uit, dan krijg je 2 extra tickets. En daar blijft het niet bij, want de zoektocht naar de Golden Oldie is gestart. VakantieVeilingen gaat hierbij op zoek naar de favoriete opa en oma van Nederland. De oma die altijd klaarstaat als je belt, de opa die altijd wil helpen met een technisch klusje in huis of de grootouders die samen de mooiste verhalen vertellen. De winnende Oldie geniet van een 9-gangendiner, overnachting en ontbijt bij een Michelin-sterrenrestaurant. Nomineren kan vóór vier juni.

Kijk hier voor de dagjes uit.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.