Eindhoven met kinderen: dit zijn de leukste uitjes

24.12.2018 10:09
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Zoek je een stad in Brabant om er een dagje op uit te gaan? Wat dacht je van Eindhoven: genoeg leuks te zien én te doen met kinderen.

Musea

Eindhoven heeft genoeg museums die leuk zijn voor kinderen. Van voetbal tot gloeilamp, dit zijn de leukste:

Als je kind fan is van PSV, dan mag een bezoek aan het PSV Museum in het Philips Stadion in Eindhoven natuurlijk niet ontbreken. Bewonder de grootste prijzen, trap zelf een balletje en doe een quiz om de leukste weetjes van de voetbalclub te ontdekken. Nog leuker is natuurlijk de PSV Stadiontour, waarbij je het veld en de kleedkamers mag bekijken.

Eindhoven wordt dankzij Philips ook wel de Lichtstad genoemd. In het Philips Museum kom je alles te weten over de gloeilampenfabrikant en bijvoorbeeld hoe mensen licht maakten vóórdat de gloeilamp werd uitgevonden. Voor kinderen is er een leuke speurtocht waarbij je met een UV-lamp op onderzoek uitgaat in het museum.

Wil je echt op avontuur? Dan moet je bij De Ontdekfabriek zijn. Dit is een heel kindvriendelijk museum waar je oude apparaten uit elkaar kunt halen, nieuwe uitvindingen zelf kunt bouwen en je eigen filmscène kunt maken. Let op, elke dag worden er andere activiteiten georganiseerd. Kijk hier voor het actuele aanbod.

In het Prehistorisch Dorp reis je terug in de tijd. Je kunt er allerlei leuke activiteiten doen, die te maken hebben met zes verschillende tijdperken: van de prehistorie tot aan de late Middeleeuwen. Zie bijvoorbeeld hoe de Romeinen leefden en bezoek boeren uit de ijzertijd. Het leuke is dat je zelf ook de oude ambachten kunt uitvoeren, zoals Germaanse koeken bakken en vuur maken met vuurstenen. Natuurlijk in ouderwetse kleding, die past in het tijdperk waarin je je bevindt.

 

Buitenspeeltuin

In Veldhoven, vlakbij Eindhoven, vind je deze leuke natuurspeeltuin. Kinderen kunnen hun lol op met houten speeltoestellen, touwladders, trampolines en een zandbak. Mét een fijn restaurant en aangrenzend terras.

 

Trampolinespringen

Jump XL in Eersel, vlakbij Eindhoven, is één van de leukste indoor trampolineparken van ons land. Je kunt hier trampolinespringen of jumpen in de Big Airbag, maar ook een potje dodgeball is mogelijk. Elke woensdag- en zondagochtend is er voor kinderen van 1,5 tot 7 jaar de Puppy Jump, waarbij ze samen met hun ouders trampoline kunnen springen.

 

Lees ook:
Amersfoort met kinderen: dit zijn de leukste uitjes >

 

Glow

Wie in november in Eindhoven is, kijkt z’n ogen uit tijdens GLOW. Dit lichtfestival vindt ieder jaar plaats en is prachtig om te zien. Tientallen lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland showen hun werk, dat te bewonderen is via een speciale looproute. Scoor wel ruim van tevoren een kaartje, want GLOW is één van de meest populaire lichtfestivals van Nederland en snel uitverkocht.

 

Skaten

Is je kind gek op skateboarden? In Eindhoven vind je Skatepark Area 51: het grootste skatepark van Europa, dat vrij te bezoeken is. Bekijk de kunsten van de skateboarders of ga zelf de baan op. Je kunt er ook les krijgen en ze organiseren er kinderfeestjes.

 

Muziekgebouw

In het muziekgebouw van Eindhoven worden regelmatig leuke voorstellingen voor kinderen georganiseerd. Aankomend jaar kun je bijvoorbeeld naar het pannenkoekenconcert of de voorstellingen Paraplu en Swingen als een Kangoeroe. Bekijk hier het programma.

 

Sterren kijken

Even ten zuiden van het centrum van Eindhoven ligt het Stadswandelpark. Hier kun je lekker wandelen of picknicken en de drukte van de stad even ontvluchten. Je vindt er ook de Sterrenwachttoren, met een enorme telescoop waarmee je het heelal kunt bekijken. Of downloadt de app Ruimtewandelen en struin door het park met je telefoon: hoeveel astronauten, raketten en planeten kun je in de buurt van lantaarnpalen ontdekken?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >