Het is nét Oostenrijk: dit zijn de leukste skihallen in Nederland

04.02.2024 08:00
indoor-skihallen-kinderen

Skiën in Oostenrijk is hartstikke leuk, maar kost wel wat centen (én reistijd). Gelukkig waan je je door deze skihallen bijna op een echte sneeuwpiste. En er is voor jong tot oud van alles te doen.

1. SnowWorld – Zoetermeer

Met een spectaculair verlengde piste van maar liefst 300 meter, kraakverse sneeuw, sfeervolle après ski en de heerlijkste wintersportgerechten kun je hier 365 dagen per jaar genieten zoals je dat in de echte bergen doet. Voor de allerkleinsten is er een ‘kinderland’ waar ze hun lol op kunnen.

2. SnowWorld – Amsterdam

SnowWorld biedt alle faciliteiten voor een perfect dagje uit met het gezin. De twee indoor-pistes, waaronder een beginners-piste van 100 meter en een steile piste van 230 meter voor gevorderden, zijn voorzien van echte sneeuw. Ook worden er lessen op elk niveau aangeboden.

3. De Uithof – Den Haag

Skihal De Uithof Den Haag beschikt over een 211 meter lange piste en vier skiliften. Voor kinderen en beginners zijn er twee bandliften, waardoor je geen uren hoeft te wachten.

4. SnowWorld – Landgraaf

SnowWorld Landgraaf: een mooi overdekt wintersportdorp in Limburg, waar je met vijf pistes wel even zoet bent. Wil je er ook overnachten? Dat kan in het bijbehorende hotel.

 Lees ook: ‘Uitkijkend over de Franse Alpen belde ik naar school en meldde mijn kind ziek’

5. Snowworld – Terneuzen

Op welk niveau je ook skiet of snowboardt, Snowworld Terneuzen heeft voor iedereen een geschikte piste. De indoor sneeuwpiste van 160 meter is ideaal voor beginners en sleep- en bandliften brengen je naar de top. Voor gevorderde is er ook de piste van 210 meter.

6. Montana Snowcenter – Valkenswaard

Natuurlijk zijn hier pistes met echte sneeuw waarop gedurende het gehele jaar geskied en gesnowboard kan worden, maar daarnaast vind je er een café-restaurant waar je heerlijk kunt lunchen of dineren (momenteel gesloten ivm de coronamaatregelen). Met uitzicht op de besneeuwde pistes, uiteraard.

Skiles

Bij veel skihallen worden ook skilessen (voor kinderen) aangeboden. Maar vanaf welke leeftijd begin je hieraan? Om het gelijk maar ingewikkeld te maken: er is geen vaste leeftijd waarop kinderen met skiles beginnen. De ene skischool neemt kinderen van 3 jaar aan, soms pas vanaf 4 of zelfs 5 jaar – het ligt dus echt aan je kind. Merk je dat-ie met 3 jaar al niet meer kan wachten om te beginnen? Begin dan langzaam en op speelse manier door bijvoorbeeld met een slee van de sneeuwberg te glijden.

“Natuurlijk verschilt de kracht en het talent per situatie, maar over het algemeen vind ik skiles op twee-, driejarige leeftijd onverantwoordelijk”, zegt sportpedagoog Petra van der Kooi tegen Snowplaza. “Het heeft geen zin om kinderen onder de 5 jaar technische bewegingen aan te leren; de fijne motoriek en de coördinatie zijn dan nog niet genoeg ontwikkeld.” Meer over skilessen voor kinderen lees je hier.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.