Door deze apps heb je nog jaren plezier van je vakantiefoto’s

18.09.2019 10:42
apps-vakantiefotos

Kind in het vliegtuig, kind aan het zwembad, kind op het strand en kind en een bord paella: ook jij legt je vakantie ongetwijfeld maar wat graag vast op je smartphone – om bij thuiskomst vervolgens niets meer met die foto’s te doen.

Schuldig? Niet meer na het zien van onderstaande apps.

 

Fotokalender

Van je vakantiefoto’s kan je natuurlijk ook een leuke kalender maken voor het komende jaar. Of ga voor een verjaardagskalender die je heel lang kunt gebruiken. De meeste bedrijven waar je een fotoalbum kunt laten maken, bieden ook de optie om een kalender te ontwerpen, bijvoorbeeld Pixum. Net als bij de albums kun je kiezen voor een standaard indeling, zodat je je foto’s alleen nog maar in de vakjes hoeft te slepen.

 

Collage

Ook een optie: kies de mooiste vakantiefoto’s uit en maak er een collage van. Hier heb je allerlei apps voor, maar Diptic (beschikbaar voor iOs en Android) is heel gebruiksvriendelijk en je kunt er alle kanten mee op.

 

Lees ook
Zóveel moeders staan niet op vakantiefoto’s uit ‘onzekerheid over uiterlijk’ >

 

Album

Klinkt heel leuk, maar het is vaak een hoop werk. Gelukkig wordt het tegenwoordig steeds makkelijker om een mooi album te maken van je vakantiefoto’s, want de bewerkingsprogramma’s worden steeds gebruiksvriendelijker. Bijvoorbeeld bij Albelli kun je een programma downloaden waarmee je direct een album kunt maken: sleep de foto’s naar de pagina’s, snijd eventueel bij en klaar is kees. Meestal kun je er ook voor kiezen om de foto’s automatisch te optimaliseren (handig, scheelt weer tijd) en met een paar muisklikken te voorzien van wat leuke extra’s, zoals clipart. 

 

Kussen, canvas of mokken

Via Canon laat je je favoriete vakantiefoto in een handomdraai printen op kussens, canvas en mokken. Supermakkelijk te maken en ideaal om cadeau te doen aan opa’s, oma’s, tante en buurvrouw. Of gewoon voor jezelf.

 

Bewerk de boel

Te overbelicht, slecht uitgesneden of rode ogen: denk je de perfecte vakantiefoto te hebben geschoten, zie je toch nog iets wat je niet bevalt. (En blijft-ie vervolgens tussen die tig andere kiekjes in je fotobieb staan.) Met bewerkingsapps als SnapseedAdobe Photoshop Express of VSCO maak je jouw vakantiefoto’s net wat mooier zodat je ze wél wilt uitprinten. In een album, op een kussen, canvas of mok.

 

Meer (vakantie)tips? Volg Kek Mama op Facebook >