Zóveel moeders staan niet op vakantiefoto’s uit ‘onzekerheid over uiterlijk’

29.08.2019 13:43
moeders-vakantiefotos-onzekerheid-uiterlijk

Je smartphone staat barstensvol vakantiefoto’s van je kinderen, maar jij bent nergens te bekennen. En dat terwijl je er toch écht bij was. Herkenbaar? Niet alleen bij jou.

Want driekwart van alle moeders staat bijna nooit op vakantiefoto’s, blijkt uit onderzoek van LINDA.nl.

 

Liever niet in badpak of bikini

61 procent van de moeders wil liever niet in badpak of bikini op de foto, 87 procent van de vrouwen wil een foto in badpak of bikini niet op social media plaatsen. Negen procent vindt dit geen probleem, maar vier procent doet dit alleen nadat de foto bewerkt is. Ook blijkt uit het onderzoek dat 46 procent van de deelnemers foto’s waar zij ‘minder goed’ op staan, verwijderen – zelfs als hun kind daar wel goed op staat. 

 

Lees ook
‘Waarom ik vaker met mijn kinderen op de foto wil staan’ >

 

‘Vrouwen maken zichzelf onzichtbaar’

Jannet Vaessen, directeur-bestuurder van vrouwennetwerk WOMEN Inc., kan zich wel vinden in het onderzoek. “We zien dat vrouwen zichzelf letterlijk onzichtbaar maken, omdat ze onzeker zijn over hun uiterlijk”, vertelt ze aan de nieuwssite. “Uit eerder onderzoek van Unilever blijkt bijvoorbeeld dat 69 procent van de vrouwen de toenemende druk vanuit media en reclame om een onrealistisch schoonheidsideaal te bereiken als een belangrijke reden noemt achter hun uiterlijke onzekerheden. Dat laat zien hoeveel waarde wij in onze maatschappij nog hechten aan het uiterlijk van vrouwen.”

Alle onderzoeksuitslagen vind je hier.

 

Meer kek Mama? Volg ons op Facebook >