Dit zijn de mooiste nationale parken ter wereld

03.04.2019 07:03
mooiste-parken-ter-wereld

In Nederland kun je heerlijk picknicken in een van deze kindvriendelijke parken, maar toegegeven: onderstaande (nationale) parken zijn wel van een héél ander kaliber. En perfect bucketlist-materiaal.

Yellowstone National Park – Verenigde Staten

Niet alleen een van de mooiste, maar ook het oudste park ter wereld. Er vluchtig doorheen wandelen gaat niet, want het is er zo groot dat je wel een auto nodig hebt – misschien maar beter ook met al die bizons, wolven en wilde beren. Verder goed om te weten: het park heeft duizenden warmwaterbronnen én honderden geisers. 

 

Serengeti National Park – Tanzania

Wil je zeker weten dat je dieren spot? Dan moet je hier zijn. Dit park heeft namelijk een van de grootste dierenpopulaties ter wereld: er lopen naar verluidt zo'n drie miljoen (!) wilde dieren rond. Tip: in het zuidoosten is de kans het grootst dat je the big five spot.

 

Fiordland National Park – Nieuw-Zeeland

Is een behoorlijke vlucht, maar dan heb je ook wat: de mooiste wildernissen met veertien fjorden. Eén van die fjorden, de Milford Sound, wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Kun je die ook weer van je lijst strepen.

 

Khao Sok National Park – Thailand

Hier word je niet zomaar van je sokken gelopen door hordes toeristen, want dit park is nog redelijk onbekend. Trouwens, als je er toch bent kun je meteen overnachten in een drijvende tent op het water.

 

Plitvice Lakes National Park – Kroatië

Zoek je het wat dichter bij huis, dan is dit dé plek waar je naartoe moet. De fantastische watervallen en groene meren: je gelooft gewoon niet dat je in Europa bent. 

Meer oogverblindende parken vind je hier.

 

Bron: travelvalley.nl

 

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >