Dit zijn de beste vliegvelden voor een lange overstap

05.07.2017 08:31
vliegvelden-overstappen

Met kind en al uren wachten op een oersaai vliegveld met stalen stoelen (ja, rugpijn) en kleffe broodjes? Daar wordt niemand blij van. Geen nood: er zijn vliegvelden waar jullie je geen moment hoeven te vervelen. Met hulp van reiszoekmachine Skyscanner zetten we de beste vliegvelden voor een lange overstap op een rij.

Handig, als je er deze zomer toevallig langskomt, want zo hoeft niemand zich stierlijk te vervelen.

 

Schiphol – Amsterdam

Zit je met je goede gedrag op tijd bij de gate, hoor je dat jullie vlucht is vertraagd. Vervelend, maar echt geen drama als je in Amsterdam bent. Zo is Schiphol de enige luchthaven ter wereld met een museum, een dependance van het Rijksmuseum (achter de paspoortcontrole op de Holland Boulevard tussen de E en F pier, gratis te bezoeken). Struin verder naar de luchthavenbibliotheek, laat visjes aan je voeten knabbelen – een belevenis voor je kind, neem een massage, geniet van een glas champagne bij Bubbles Seafood & Wine en maak gebruik van de gratis WiFi. 

 

Changi Airport – Singapore

Wie naar Azië of Australië vliegt, kiest met liefde voor een overstap op Changi Airport in Singapore. Jaar na jaar wordt deze luchthaven verkozen tot beste vliegveld ter wereld en dat is niet voor niets. Want wat dacht je van een duik in het Balinese zwembad op het dak tijdens je overstap, een wandeling in een gigantische open-air cactustuin, de vlindertuin of onder een zes meter hoge waterval door? Jezelf en je kinderen nog niet genoeg vermaakt? Kijk dan een gratis film in één van de bioscopen, maak een ritje van de twaalf meter hoge glijbaan of speel op de Playstation 3 of de Xbox 360 in Terminal 2.

 

Lees ook
Vliegen met kinderen? Hier vind je de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

Dubai International Airport, Dubai

Ook hier hoef je je geen seconde te vervelen. Dubai International Airport staat namelijk bekend als de luchthaven met ’s werelds grootste aanbod aan dutyfreeshops (58.000 vierkante meter) waar je zelfs – als je wilt – goudstaven kunt kopen. Geen geld voor goud? Struin dan door de openluchttuinen of werk je in het zweet in de G-Force Gym (24/7 open, inclusief zwembad en douche).

 

Flughafen München – München

Vanaf deze luchthaven mag je in totaal zo’n zes kilo aan gevulde Dutyfree-tasjes mee terug het vliegtuig in meenemen, ongeacht naar welke bestemming je vliegt. Na het shoppen komen jullie tot rust op het dak, waar je Europa’s grootste indoor Biergarten vindt (open tussen oktober en mei). Compleet met kastanjebomen om een authentiek, Duits gevoel te creëren. Oh, en voor kinderen hebben ze wel een sapje.

 

Kuala Lumpur International Airport – Maleisië

Wat te doen tijdens een overstap? Laat je masseren bij het Reflexology & Massage Centre, ga fotograferen op het observatiedek, proef lokaal eten bij het NZ Curry House en ga daarna een paar uur lang onbeperkt HBO-films en -series kijken in de luchthavenbioscoop. Heb je een nacht te overbruggen, overweeg dan een paar uurtjes te slapen in het leuke capsulehotel op de luchthaven. Let wel op: de luchthaven van Kuala Lumpur is zó groot, dat je met kleine treinen van de ene naar de andere terminal reist. Bereken dus genoeg tijd om naar je gate te komen om te voorkomen dat je het vliegtuig mist.