Deze prachtige Griekse eilanden kun je met een directe vlucht bereiken

13.08.2019 11:34
griekse-eilanden-directe-vlucht

Gek op Griekenland? Lees hier welke Griekse eilanden je heel snel en gemakkelijk kunt bereiken met een directe vlucht – scheelt je een hoop overstapstress met kinderen.

Kefalonia

Het Ionische eiland heeft een eigen luchthaven in Argostoli, die rechtstreeks bereikbaar is vanuit Amsterdam. Het eiland is niet alleen eenvoudig te bereiken, je kunt er ook veel zien en doen. Je hebt er uiteraard prachtige stranden, maar ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Melissani-grot of de vele archeologische en historische bezienswaardigheden. Aanraders zijn het kasteel van Assos of de Heilig klooster van Agios Gerasimos, meer ook de moderne openbare bibliotheek van Argostoli is een bezoekje waard

 

Corfu

Zoals de meeste Griekse eilanden heeft Corfu veel mooie stranden waar je uitgebreid kunt zonnen en watersporten, maar ook voor de kust is er veel te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het oude fort in Corfu-Stad en het paleis Achilleion, dat in de 19e eeuw werd gebouwd voor de Oostenrijkse keizerin Elisabeth van Beieren. Neem daarnaast de tijd om de indrukwekkende natuurgebieden in de binnenlanden te bekijken, zoals de berg Pantokrator. De luchthaven van Corfu ligt centraal in Corfu-Stad en is gemakkelijk te bereiken vanaf elke plek op het Griekse eiland. 

 

Lees ook
Dit mag er wel en niet mee in je handbagage >

 

Kreta

Vanuit Nederland kun je ook rechtstreeks vliegen naar het grootste eiland van Griekenland: Kreta. Er zijn twee luchthavens op Kreta, die beiden rechtstreekse verbindingen hebben met Nederland. Kreta Chania is gelegen in het noordwesten van het eiland en de luchthaven van Kreta Heraklion een stukje verder naar het oosten. Waarom je een vakantie naar Kreta zou moeten boeken? Het eiland is ontzettend divers en heeft elk type vakantieganger iets te bieden.

 

Samos

Welk eiland combineert hogere wiskunde met zoete muscatwijn? Daarvoor moet je op het Griekse Samos zijn. Als je niet te veel tijd wilt besteden aan de reis zelf, is dit prachtige eiland in de Egeïsche Zee zeker een overweging voor jouw volgende vakantie in Griekenland. Samos is namelijk niet alleen de geboorteplaats het beroemde gefermenteerde druivensap, je vindt er ook verbluffend mooie kustlijnen, uitdagende wandelroutes en veel historische bezienswaardigheden. 

 

Meer Griekse eilanden vind je hier, met dank aan Skyscanner.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen.