De leukste reistips voor Afrika met je gezin

03.01.2019 13:01
Afrika rondreis kinderen

Anne reisde met man Lars en babydochter Jinthe drie maanden door Afrika: Congo, Oeganda, Tanzania en Kenia.

Zien

Tanzania vanuit een luchtballon
Serengeti National Park is Tanzania’s populairste en oudste wildpark. Je kunt er overnachten in luxe tenten en leeuwen spotten vanuit een luchtballon.
 

Chimpansees
Chimp Island, een klein eiland in het Victoriameer, is een plek waar chimpanseeweesjes en circusapen worden opgevangen. Hier krijgen ze weer een goed leven. Bezoekers zijn welkom op het eiland.

De Masai-markt
Op de kleurrijke Masai-markt in Nairobi kun je sieraden, kleding en houten handwerk van de Masai scoren. En gezellig onderhandelen over de prijs. Elke week op dinsdag in Westgate Shopping Mall.

Doen

Op bezoek bij Dombo
In het olifantenweeshuis van Nairobi National Park worden olifanten- en neushoornjongen opgevangen om uiteindelijk weer te worden uitgezet in het wild. Elke baby heeft een oppasser die de eerste twee jaar van zijn leven dag en nacht voor hem zorgt. Van 11 tot 12 uur kun je zien hoe de olifantjes de fles krijgen.

Snorkelen en zonnen
Ontdek de azuurblauwe wateren van het beschermde natuurgebied Menai Bay in Zanzibar, Tanzania. Varen, snorkelen, zonnen, dolfijnen zien dartelen en verse vis eten.
 

Raften
Varen op een rubberboot met prachtig uitzicht over de Nijl. Tussendoor wordt er een paar keer gestopt en kun je zwemmen in het heerlijke, warme water, dat ook veilig is voor kinderen. De prijs is inclusief eten en drinken.

 

Lekker eten

Hollands brood
Omdat nergens in Oeganda echt lekker brood te vinden is, heeft een slimme Nederlandse ondernemer broodwinkels geopend in Kampala. Je vindt er onder andere versgebakken mais-, zuurdesem- en volkorenbrood. En, echt waar, pepernoten.

Verrukkelijke ijsjes
Bij Cafesserie in The Acacia Mall in Kampala verkopen ze het lekkerste ijs van Oeganda. Je kunt er ook terecht voor brunch, lunch en diner.
 

Pannenkoeken
In de Oegandese hoofdstad Kampala kun je bij marktkraampjes chapati scoren: een opgerolde pannenkoek die is gevuld met ei en groente. 
 

Lees ook
Veilig reizen met kinderen: hier moet je op letten >

 

Fijne slaapplekken

In het paradijs
In het Kingfisher Safaris Resort in Jinja, een stad in het oosten van Oeganda, wentel je je in luxe en comfort. Het is een perfecte plek voor gezinnen, met een buitenzwembad, speeltuin en een tropische tuin waar je ’s avonds heel romantisch kunt dineren.

Vlakbij Lake Kivu
In Congo kun je naar Lac Kivu Lodge, een resort in de Albertine Rift Valley vlakbij de grens met Rwanda. Je logeert in open kamers die uitkijken op Lake Kivu, een van Afrika’s mooiste meren. Het water wordt omringd door heuvels en bergen. Aan het strand is een geweldig restaurant.
 

In een prachtige tuin
Het Malakai Eco Lodge in Kambala, Oeganda, is nog zo’n paradijsje. De huisjes zijn prima, er is een een prachtige tuin en ook een zwembad. Je kunt er zelfs vissen vangen die je ’s avonds eet tijdens het diner. 
 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2016.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >