Chocoladebestemmingen: 5 zoete landen en steden om van te smullen

24.12.2018 10:31
chocoladebestemmingen

Alsof de decembermaand nog niet genoeg zoetigheid met zich meebrengt: reiszoekmachine Skyscanner duikt in de wereld van cacao en chocolade en presenteert je de lekkerste chocoladebestemmingen. Om blij van te worden.

Brussel, België

Hier struikel je zowat over de chocolaterieën en pralineshops. Zet in ieder geval op je wensenlijstje: de chocoladekunstwerken van Pierre Marcolini, de oudste chocoladewinkel van Brussel Neuhaus, de klassiekers Leonidas en Godiva, de bijzondere bonbons van Mary Delluc en de cacaolekkernijen van Elisabeth chocolaterie in de Boterstraat. 

 

Schokolademuseum in Keulen, Duitsland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Schokoladenmuseum Köln (@schokoladenmuseumofficial) op

In dit leuke museum leer je alles over de geschiedenis van cacao en de productie van luxe Lindt-chocolade. Naast ‘kijkeducatie’ kun je zelf aan de slag met cacao en chocoladecreaties maken en natuurlijk veel proeven van de bonbons. Een grote Lindt-chocoladewinkel vind je overigens op de Neumarkt.

 

Fabrica do Chocolate, Portugal

Overnachten in een oude chocoladefabriek getransformeerd tot boutique design hotel met museum en restaurant. Daarvoor vlieg je richting Portugal om uit te komen in Viana do Castelo, in het noorden van het land. Fabrica do Chocolate doet z’n naam absoluut eer aan want waar je ook kijkt, overal zie je chocolade of de donkerbruine kleur verwerkt in het design. Een buitenmuur die lijkt op een groot uitgevallen chocoladereep, gesmolten chocolade die uit het plafond druipt en 18 kamers met een vette knipoog naar de delicatesse. Als klap op de vuurpijl tovert chef Pedro Arújo de lekkerste gerechten uit de keuken waarin je veel cacao en chocolade proeft.

 

Lees ook
Onderzoek: chocolade als ontbijt is goed voor je >

 

Chocoladetrein in Zwitserland

In dit land vind je enorm veel chocoladefans – er wordt gezegd dat Zwitsers zo’n 10 kg chocolade per jaar verorberen – en dus veel chocolade. Van traditionele chocolatiers zoals Teuscher (champagnetruffels!) tot grote merken als Nestlé en Lindt. Niet voor niets rijdt door het berglandschap een heuse chocoladetrein tussen Montreux en de chocoladefabriek van Cailler (Nestlé) in Broc. Een fraaie rit – alleen van juni tot en met oktober – met als lekkere beloning natuurlijk chocolade.

 

Chocoladefestival in Opatija, Kroatië

Opatija is van 7 tot en met 9 december 2018 even chocoladehoofdstad van Kroatië tijdens het Chocoladefestival. Drie dagen lang een zoet feest met choco-workshops, proeverijen en veel chocolade op het menu van hotels en restaurants. En voor heel bijzondere, minimalistische chocolade moet je even kijken bij Anka Chocolate. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >