Onderzoek: chocolade als ontbijt is goed voor je

10.11.2016 12:39
Beeld: Getty Beeld: Getty

Smeer extra veel chocoladepasta of strooi nog eens wat hagelslag op je brood. Of trakteer jezelf en de kinderen op een stuk chocoladetaart in de morgen. Ontbijten met chocolade is goed voor je.

Vooral pure chocolade kan geen kwaad. Recentelijk toonde de Syracause University aan dat chocolade met de meeste cacao goed is voor je gezondheid. Met name voor je cognitieve vermogens: je geheugen, focus en het abstract redeneren. Van dat effect heb je het meeste plezier, wanneer je chocolade ’s morgens nuttigt. Onderzoekers van de Tel Aviv University kwamen er namelijk achter dat je het snoepgoed het beste ’s ochtends kunt eten. Dan heeft ons metabolisme nog genoeg tijd om de chocolade te verbranden.

Suiker en vet

Food expert Liz Moskow combineerde deze twee onderzoeken en kwam tot een opmerkelijke voorspelling. Zij denkt dat de hippe ontbijtzaken en lunchtentjes er goed aan doen om chocoladetaart te serveren. Volgens Liz is het gunstig voor ons metabolisme en helpt het ons beter concentreren op het werk.

Het klinkt te mooi om waar te zijn. Natúúrlijk is er een catch. Zoete cupcakes of een gigantische chocoladetaart van de bakker is niet ineens goed als eerste maaltijd van de dag. Als er veel suiker en vet in jouw ontbijt zit, dan hebben de vooroordelen van chocolade geen effect meer. Maar af en toe een extra dikke laag chocoladepasta kan geen kwaad, toch? Al is het alleen maar om jezelf eens lekker te verwennen.

Bron Famme.nl en The Daily Mail