In samenwerking met Kek Mama

Alpaca’s aaien en voeren? Op deze 8 alpacaboerderijen kan het

09.03.2024 11:05

Bij deze alpacaboerderijen zijn de alpaca’s zachtaardig én aardig zacht. Op alle farms mogen kinderen alpaca’s aaien en voeren. Ook kun je met ze wandelen en een feed en greet boeken.

Bolletje wol

Een bezoek aan de Alpa Farm in Rouveen is op zich al een feestje, maar hun speciale kinderfeestjes zijn wel heel leuk. Van het versieren – en natuurlijk opeten – van cakejes tot alpaca’s voeren, zaklopen, de stokpaardjesrace en een kaart knutselen met echte alpacawol.

Rustig blokje om

Een wandeling door de Drentse bossen met alpaca’s van Alpacaboerderij Zonneveld gaat er lekker rustig aan toe. In Tiendeveen mogen kinderen zo’n 3,5 kilometer met de alpaca’s wandelen. Dit duurt op het tempo van de alpaca minimaal 1,5 uur – hardlopers zijn doodlopers zullen we maar zeggen.

Zachtaardig

De alpaca’s van Alpaca World Friesland zijn nieuwsgierig, vriendelijk en zachtaardig. Lekker knuffelen dus, op deze alpacaboerderij net buiten Elfstedenstad Workum. Uitgeknuffeld? Je kunt hier ook picknicken of kiezen voor een meet en greet met een alpaca.

Ook leuk – Uitjes om van te houden: vlinder- en vogeltuinen

Slaapfeestje

Grote kans dat jouw kleuter geen genoeg kan krijgen van deze schattige pluizenbollen. Stel het afscheid nog even uit en blijf een nachtje slapen bij Alpacafarm Vorstenbosch. Je hebt keuze uit de nacht doorbrengen in een vakantiewoning op de boerderij of kamperen in een luxe tent op de alpacaweide.

Clubje

Bij de Kidsclub van Alpacahoeve Klinkenberg in Sassenheim mogen kinderen helpen met dieren verzorgen. Naast alpaca’s wonen hier katten, konijnen, kippen, schildpadden en een hond. Daarna lekker ravotten in de speeltuin en zaaien in de moestuin. Een echte boerderij-ervaring.

Centraal

De Gooische Alpacaboerderij ligt lekker centraal in het land. En het zal je niet verbazen wat hier centraal staat: 19 leuke alpaca’s. Je mag ze voeren, aaien en knuffelen. Extra leuk als kinderfeestje of om te combineren met een boerenlunch of high tea.

Los in het bos

De alpaca’s van het AlpacaBos in Lunteren laten zich maar wat graag uitlaten. Ze mogen natuurlijk niet écht los in het bos. Wel wandel je in een tweetal, en onder professionele begeleiding, met een alpaca over prachtige wandelroutes op de Veluwe.

Hier aan de kust

Maak samen met je kind een sleutelhanger van alpacawol en ontmoet de charmante alpaca Don Juan. Ook de andere vijf eigenzinnige alpaca’s van Alpaca Eco Farm in Egmond aan den Hoef willen jullie leren kennen. Extra leuk: vanaf deze farm ben je zo in Egmond aan Zee, waar je de dag afsluit met een lekkere strandwandeling.

Op kidsproof.nl vind je nog veel meer dierenuitjes door het hele land, van dierentuin tot kinderboerderij.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.