9x de mooiste picknickplekken van Nederland

03.05.2018 10:19
mooiste picknickplekken Nederland Beeld: Shutterstock

Je hoeft echt geen trukendoos open te trekken om je kind een leuke middag te bezorgen. Bekijk of het weer meezit, knal een mand vol met lekkers en vouw een kleed uit op een van deze heerlijke picknickplekken: zo makkelijk kan het zijn.

Plukbos – Kardinge

In het Plukbos bij Kardinge (Groningen) kan je lekker picknicken. Maar dat niet alleen: in de zomer mag je kind in het bos en bij de aangelegde akkerranden veldbloemen en fruit plukken.
Waar: Medenpad Kardinge, naast Pitch en Putt

 

Zwaakse Weel – Zeeland

In dit natuurgebied bij Goes kan je je kleed op verschillende plekken uitslaan. Bij het infopunt staat tussen de fruitbomen een grote picknickplek, maar wil je liever vlakbij het water zitten? Ga dan naar Vleugeldijk. Of kies ervoor om je bammetje tussen de vlinders bij het vlinderbelevingspad te eten.
Waar: Zwaaksedijk, Kwadendamme

 

Groot Speijck – Oisterwijk

Tegenover het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk ligt een prachtige bosweide met picknickbanken. Aan de rand staan -tig speeltoestellen en ook hier zijn verschillende speurtochten te doen.
Waar: Van Tienhovenlaan, Oisterwijk

 

Lees ook
9x kindvriendelijke parken in Nederland >

 

Stadsstranden

Heb je het niet zo op bossen? Dan kan je natuurlijk ook nog gewoon picknicken op een gezellig stadsstrand. Zo heb je minder last van insecten, iets meer van eh, zand. Hier vind je 11 kindvriendelijke stadsstranden.

 

Brunssummerheide – Limburg

Rond het bezoekerscentrum van dit natuurgebied zijn verschillende picknickmogelijkheden. Maar vergeet ook het bezoekerscentrum zelf niet. Je vindt daar informatie over de leukste speurtochten en wandelroutes.
Waar: Schaapskooiweg, Heerlen

 

Gooi en Vechtstreek

In dit natuurgebied vind je -tig picknickbankjes en mooie grasvelden. Combineer deze culinaire uitstap naar de Noord-Hollandse Gooi en Vechtstreek met een speurtocht, kinderactiviteit of bezoek aan het speelbos van OERRR. Geloof ons: de dag van jouw kind kan niet meer stuk.
Waar: Brinklaan/Gooibergstraat, Bussum

 

Boomgaard De Boswachter – Haarzuilens

De boomgaard ligt op landgoed Haarzuilens in de buurt van Utrecht. Onder de fruitbomen kan je gezellig picknicken. Volg na het eten met je kinderen de speurtocht over fruit.
Waar: Ockhuizerweg, Haarzuilens

 

De Groene Jonker – Zevenhoven

De Groene Jonker (naast de Nieuwkoopse Plassen) is een echt vogelparadijs. Maak een wandeling door het gevarieerde landschap of huur een kano en vaar naar het onbewoonde eiland de Geitenkamp.
Waar: Hogedijk, Zevenhoven

 

Ackerdijkse Plassen – Pijnacker-Nootdorp

Ontsnap aan de drukte van de stad en wandel langs boerderijen en molens, om vervolgens je kleed uit te slaan op een mooi grasveld. Ook zijn er elk seizoen talloze vogels te spotten en kun je er zwemmen.
Waar: Pijnacker-Nootdorp (in de buurt van Rotterdam)

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >