7x Zwolle met kinderen

18.03.2019 14:21
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Inspiratie nodig voor een leuk dagje Zwolle? Wij zetten de leukste uitjes voor kinderen in deze Hanzestad in Overijssel voor je op een rij.

Dinoland

Ga terug in de tijd en loop tussen metershoge dinosaurussen door. Bij Dinoland leer je alles over deze reusachtige dieren en er zijn verschillende leuke activiteiten te doen. Zo kun je fossielen zeven, een skelet blootleggen en edelstenen zoeken. Maar je kunt ook lasergamen of een speurtocht doen. Bij binnenkomst ontvang je een Ranger Paspoort waar alle activiteiten in staan en onderweg zijn stickers te verzamelen. Heb je ze allemaal, dan word je beloond met het heuse Ranger diploma.

 

Kindertheater

Bij dit leuke, kleine theater ga je ondergronds in het Molshuis. Er worden voorstellingen gegeven waarbij de Mol avonturen beleeft met zijn vrienden Egel, Muis en Co. Ook een leuke plek voor kinderfeestjes: na een voorstelling krijgen de kinderen taart, zijn er cadeautjes en kan er volop gespeeld en verkleed worden.

 

De Ontdekhoek

Voor kinderen van 4 tot 14 jaar is er in Zwolle De Ontdekhoek. Zie het als een enorme werkplaats waar je de handen uit de mouwen moet steken en allerlei gave proefjes doet: maak chips van een aardappel of je eigen zeep voor in bad. Er zijn meer dan dertig activiteiten en (het meeste) wat je maakt, mag je daarna mee naar huis nemen.

 

Lees ook:
15 tips (en meer) voor een dagje Rotterdam met kinderen > 

 

Trampoline springen

Met een dodgeball, airbag en slamdunk is je kind bij Rebound World wel een tijdje zoet. Maar hij kan natuurlijk ook gewoon lekker bouncen op de gewone trampolines. Ondertussen zit jij lekker in het restaurant met zicht op de matten. Een ideaal uitje voor als het giet.

 

Dieren knuffelen

Altijd leuk met kinderen: een bezoekje aan de kinderboerderij. Bij het Wezenlandenpark, het grootste stadspark van Zwolle, vind je een kinderboerderij waar je geiten, kippen en schapen mag aaien en voeren. Ook is er een leuke speeltuin en verderop in het park ligt een skatebaan en voetbalveld.

 

Doolhof

In Lemelerveld, vlakbij Zwolle, vind je het Groot Sallands Maisdoolhof. Een avontuur voor kinderen, want zie maar eens de uitgang te vinden tussen die enorme maiskolven. Wie durft, kan ook een spooktocht maken in het donker.

Bij de nabijgelegen boerderij kan je trouwens ook op een leuke Boer ’n Xpeditie, waarbij je door opdrachten te doen een heus boerenhulp-diploma kunt krijgen.

 

Pannenkoekenschip

Zoek je een leuk, kindvriendelijk pannenkoekenrestaurant in Zwolle om te lunchen of ’s avonds een hapje te eten? Stap dan aan boord van het Pannenkoekschip. De oude klipper ligt in het centrum en de menukaart laat je duizelen, want je hebt keus uit meer dan honderd (!) soorten pannenkoeken. Leuk: door de open kombuis kun je zien hoe je maaltijd vers bereid wordt.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >