31x smullen met je kind bij deze pannenkoekenrestaurants

19.07.2020 09:52
pannenkoekenrestaurants rondom Nijmegen Beeld: Shutterstock

Zoet of hartig: een pannenkoek is altijd lekker – zeker na een heerlijke wandeling of lange fietstocht. Kies een fijne plek bij één van deze kindvriendelijke pannenkoekenrestaurants en smullen maar.

1. De Vierlinden – Goes

Voor de kleintjes hebben ze hier een kleine pannenkoek (23 cm) en voor de volwassenen een grote variant (30 cm). Daarna kan je kind z’n lol op in de binnenspeeltuin, met spelcomputer, boomhut en speciale peuterhoek.

2. De Zeerover – Zandvoort

Of je nou lekker wilt uitwaaien of ’s zomers geniet van de zon, je kunt als onderbreking van je stranddag terecht bij de Zeerover. Ze serveren er heerlijke pannenkoeken en daarnaast ook vlees-, vis- en vega-gerechten.

3. Smullen en Spelen – Almere

De naam zegt het al: dit is dé favoriete plek van je kind. Lekker smullen (tip: kies voor de pannenkoekenproeverij) daarna spelen in de natuurspeeltuin, met een dierenweide, klauterbrug en boomstammen.

4. Hans en Grietje – Zeewolde

Alleen al voor het pand zou je ernaartoe gaan. En naast overheerlijke pannenkoeken, heb je er ook een hooiberg, enorme speelweide met trampolines en skelters.

Lees ook: 15x de lekkerste hamburgerrestaurants >

5. Koeckers – Den Hout

Sprookjesachtiger krijg je het niet. Ook is de keuze aan pannenkoeken enorm: zo’n 250 verschillende in totaal. Na afloop krijgen kinderen Koeckersdukaten waarmee ze iets leuks in Puk’s schatkamer kunnen uitzoeken.

6. De Pannekoekenbakker – Heerle

Door de Kids Club en verschillende kleurwedstrijden die om de zoveel tijd worden georganiseerd, zal je kind zich hier niet snel vervelen. Sla trouwens ook de speelgoedwinkel niet over. Of eh, juist wel misschien…

7. d’Olle Smidse – Midwolda

Pannenkoeken, soep, patat en belegde broodjes: hier kan je alle kanten op. Bij slecht weer kan je kind z’n lol op in de speelhoek en als de zon schijnt is het terras heerlijk.

8. De Pannenkoekenboot – Rotterdam

Onder het genot van een lekker pannenkoekenbuffet de skyline van Rotterdam bekijken? Hier kan het. Dezelfde pannenkoekenboten vind je trouwens ook nog in Nijmegen en Amsterdam.

9. De Konijnenberg – Heemstede

Eerst heerlijk wandelen door het Groenendaalse Bos (waar ook een mooie kinderboerderij zit) en daarna neerploffen in De Konijnenberg. Ook ideaal voor kinderfeestjes, want er worden ook speurtochten georganiseerd.

10. Howdy’s Pannenkoek Saloon – Nootdorp

Als je hier binnenstapt lijkt het net of je in het Wilde Westen bent beland. Voor de kinderen is er een uitgebreide speelmogelijkheid: Howdy’s kidsplace.

11. Het Pannekoekschip – Groningen/Almere Haven

Bij deze schepen heb je de keus uit maar liefst 100 (!) verschillende pannenkoeken. Moeten we meer zeggen?

12. De Zeven Dwergen – Sint Agatha

Een pannenkoekenhuis met speelkasteel en dwergenhuis dat vooral heerlijk is bij warm weer. Want terwijl je kind z’n energie kwijt kan in de klimtoestellen, op de luchtkussens en glijbanen kan jij genieten van een lekkere pannenkoek.

13. De heikamp – Ruurlo

Hier krijg je pannenkoeken waar je u tegen zegt, het Achterhoekse restaurant mocht zich eerder Nederlands kampioen pannenkoekenbakken noemen.

14. Pannenkoekenrestaurant ’t Jagershuys – Zeist

Pannenkoeken eten na een middag wandelen of fietsen door het Zeisterbos: dat wil je. Je kan hier zelf je pannenkoeken samenstellen en voor kinderen zijn er speciale pannenkoeken met een kadootje.

15. Boerderij De Middenhof – Nieuwegein

Hier worden alle pannenkoeken gemaakt van de producten op de boerderij, zoals meel van de molenaar en fruit van eigen land. Aanrader is de pizzapannenkoek waar je zelf nog toppings aan kan toevoegen.

16. Pannenkoekenrestaurant De Vliegende Pan – Zoetermeer

Hier kun je niet alleen terecht voor pannenkoeken, maar ook burgers, salades, uitsmijters en de lekkerste toetjes. En voor kinderen is er een groot speelparadijs.

17. De Pannenkoekenvallei – Den Helder

Ideaal om een middag Texel af te sluiten met een bezoekje aan de Pannenkoekenvallei. Komen jullie hier vaker? Dan kan je bij een kinderpannenkoek sparen voor leuke cadeaus.

18. De bolle buik – Heerhugowaard

Zitten die pannenkoeken achter jullie kiezen, is er ook nog een heuse midgetgolfbaan met achttien holes. Ook leuk: de oud-Hollandse speeltuin en het kabouterpad.

19. De Duivelsberg – Berg en Dal

Je vindt hier hoge heuvels, dichte bossen, akkers en kleine waterstroompjes. Een razendpopulair wandelgebied met diverse looproutes, verschillend in lengte en hoe zwaar ze zijn. En daarna hebben jullie wel een pannenkoek verdiend! Dit restaurant is ingericht zoals pannenkoekenrestaurants eruit horen te zien: gezellig en een tikkie ouderwets. De pannenkoeken zijn bekend in de wijde omtrek en voor de kinderen is er een speeltuin. Bello mee? Er is ook een hondenbar met water.

Lees ook: Is jouw kind een moeilijke eter? Dan heeft deze moeder een boodschap voor je

20. De Graanhalm – Burgh-Haamstede

Smikkelen zonder schuldgevoel: de volkoren pannenkoeken in dit restaurant worden gemaakt van Zeeuwse Vlegeltarwe, die milieuvriendelijk wordt gemalen op de molen. Voor het beslag wordt zonnebloemolie gebruikt en er zit geen suiker in. Traditioneel, duurzaam en verser dan vers.

21. Pannenkoeken Paviljoen – Cruquius

De knuffelpannenkoek, de autopannenkoek of toch liever de prinsessenpannenkoek? Bij het Pannenkoekenpaviljoen kunnen kinderen uit de leukste varianten kiezen. Of maak er één naar eigen recept met chocolade, gekleurde hagelslag, slagroom en ander lekkers. Je vindt het restaurant aan de rand van natuurgebied De Groene Weelde, vlakbij Haarlem.

22. De Pannekoekenbakker – Noord-Brabant

Met meer dan 250 pannenkoeken is de keuze bij de Pannekoekenbakker in Zeeland (Noord-Brabant) enorm. Twijfel je? Kies dan voor de Pannenkoekenproeverij. Kinderen kunnen zich aanmelden bij de Kidsclub en smulmunten sparen, om een cadeautje uit te zoeken in de speelgoedwinkel.

23. Den Strooper – Arnhem

Waar dit gebouw vroeger fungeerde als school, worden er nu louter pannenkoeken geserveerd. Bij mooi weer is het terras een uitkomst en ook is er genoeg te doen voor kinderen in de mooie speelhoek.

24. Pannenkoekenboerderij De Koppenjan – Friesland

Neem hier even de tijd om een keuze te maken, want op de kaart staan maar liefst 80 soorten pannenkoeken. Hartig en zoet: er is voor ieder wat wils. Daarnaast kunnen kinderen bij deze boerderij allerlei leuke activiteiten doen, van kaarsen maken tot midgetgolfen en spelen op de kinderspeelboerderij.

25. Pannenkoekenfort – Noord-Holland

Ooit was dit één van de dertig forten die de Stelling van Amsterdam vormden, tegenwoordig kun je er genieten van de lekkerste pannenkoeken. Het fort ligt prachtig aan de Amstel: ideaal voor een tussenstop als je een dagje gaat varen of erop uit gaat met de fiets.

26. De Pannekoekenbakker – Tilburg

De naam van het menu – De Smulkaart – laat je al watertanden. Ga je voor een traditionele pannenkoeken met stroop of poedersuiker, of een goedgevulde boerenpannenkoek? Wie daarna nog een plekje over heeft, kan nog een soepje of lekker nagerecht nemen.

27. Pannenkoekenhuis De Stapelbakker – Beesd

Bij dit restaurant in Beesd zijn de pannenkoeken zoveel mogelijk biologisch. Kinderen krijgen een kleinere variant met een leuke verrassing en er is een natuurspeeltuin. Wat wil je nog meer voor een geslaagde lunch of diner?

Lees ook: 6x lekkere pannenkoekenrestaurants in Amsterdam

28. Janssen Pannenkoekenhuis – Leersum

Wordt het zalm, kalfsragout, gyros of kip? Heb je geen zin in hartig, dan is er ook genoeg keuze aan zoete pannenkoeken en de traditioneel belegde zoals spek en stroop. En je kind maak je ongetwijfeld happy met de pannenkoek met discokorrels of Milky Way.

29. Pannenkoekenhuis Bergzicht – Woudenberg

De locatie van dit pannenkoekenrestaurant is perfect: als alles opgesmikkeld is, geniet je van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Bijvoorbeeld met een mooie wandeling langs het Henschotermeer of een bezoek aan de pyramide van Austerlitz.

30. Onder de Vuurtoren – Hollum, Ameland

Letterlijk, want dit pannenkoekenrestaurant vind je bij de vuurtoren van Ameland, op de westkust van het eiland. Dat wordt dus genieten met een grote G na een heerlijke strandwandeling.

31. De Hemelse Pannenkoek – Overveen

Met een enorme air-trampoline en midgetgolfbaan kan je kind zich hier prima vermaken, terwijl jij nog een tweede pannenkoek bestelt. Dat doe je hier overigens heel gemakkelijk via een tablet, zodat je zelf het tempo van je bestellingen bepaalt.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.