7x kindvriendelijke steden in Europa

22.11.2018 14:31
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Erop uit met je kind? Vergeet de animatiecampings in Zuid-Frankrijk en kies voor een stedentrip: minstens zo leuk. 

Een stad bezoeken met je kind lijkt misschien saai, maar niets is minder waar. Lees hier waarom een citytrip met kinderen juist een heel goed idee is. Inspiratie nodig?   Reiszoekmachine Skyscanner zet een aantal kindvriendelijke, Europese steden op een rij.

 

Berlijn

Genoeg te doen voor jong en oud. Duik bijvoorbeeld in de onderwaterwereld bij het Aquadom & Sea Life: een enorme, cilindervormige vissenkom waar je met een lift doorheen kunt. Dit aquarium is met een hoogte van 16 meter en een doorsnede van 11,5 meter een indrukwekkend bouwwerk. Meer dieren zien? Breng dan een bezoek aan de Berliner Zoo, de oudste dierentuin van het land.
De stad bekijken gaat ook makkelijk op de fiets. Zo organiseert Baja Bikes fietstours door Berlijn, speciaal voor kinderen. ’s Zomers bezoek je de Wannsee, één van de grootste en mooiste meren van Berlijn. Zoek een plek langs het water of strijk neer bij het officiële strandbad om te zwemmen, picknicken en zandkastelen te bouwen.

 

Barcelona

Verkoeling zoeken aan het strand, met de kabelbaan naar Montjuïc voor een spetterend uitzicht en wandelen over La Rambla, vol straatartiesten, theatervoorstellingen en muziek: kinderen zullen zich hier geen moment vervelen.
Echte zoetekauwen kunnen terecht in het Museu de la Xocolata, het chocolademuseum van Barcelona. Tip voor energieke kids: ga naar Tibidabo, een enorm pretpark aan de top van de Tibidaboberg.

 

Lees ook
Bel de oppas maar: 9x romantische steden voor jou en je partner >

 

Londen

De stad van de musicals (al zijn theaterstukken in het Engels soms moeilijk te begrijpen voor kinderen). Neem ze daarom mee naar The Lion King: al een jarenlang hit op Broadway. Is je kind een Harry Potter-fan, ga dan naar de Warner Bros Studio voor een Harry Potter Studio-tour. Hier zie je waar en hoe de acht films zijn gemaakt en hoe indrukwekkend realistisch veel attributen zijn. De toegang is alleen mogelijk als je vooraf gereserveerd hebt. Ook leuk: dieren spotten in het National History Museum.

 

Rome

Een stad als Rome kan, zeker in de zomer, erg druk zijn met toeristen. Ga daarom naar Villa Borghese: een heerlijk park om doorheen te kuieren, te rennen en te ravotten met een picknickpauze. Nog leuker is het misschien wel om een bezoek te brengen aan de gladiatorenschool, waar je alles leert over het leven van de gladiatoren uit het oude Rome en hun gevechten. Neem kinderen tussen 8 en 17 jaar mee naar Technotown: een groot speelveld vol technologie en natuur.

 

Stockholm

Wil je naar Stockholm? Ga dan naar de Djurgarden, het één na grootste eiland in het district Östermalm. Niet alleen is dit eiland hartstikke groen, je vindt hier ook talloze musea, dierentuinen en attractieparken. Of ga naar Skansen, een openluchtmuseum dat op een heuvel ligt en prachtig uitzicht biedt op Stockholm zelf. Ga met de kabelbaan omhoog en neem een kijkje in de typische, Zweedse huisjes waar locals in traditionele kleding vertellen over een eeuwenoud beroep dat hier vroeger werd uitgeoefend. Tot slot kun je rondwandelen door de oude stad van Stockholm, Gamla Stan: een eiland vol steegjes en straatjes in verschillende tinten geel, rood en wit.

 

Parijs

De stad van de liefde, maar ook zeker een leuke stad om met je kinderen te bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Centre Pompidou, want alleen al de buitenkant van dit museum is heel fraai om te zien. Ook mag een bezoek aan de Eiffeltoren natuurlijk niet ontbreken en struin je gezellig met z’n allen door de wijk Montmartre, die bekend staat om z’n schilders en kunstenaars. Oh, pik daar gelijk de Sacré-Coeur mee, één van de bekendste kerken van de stad. Moeie benen? Stap dan in bij de toeristische trein die in 40 minuten door de wijk rijdt.

 

Lissabon

Wat ons betreft één van de leukste steden om met je kind te bezoeken. Maak een ritje met Tram 28, dé tram van de stad, en proef de wereldberoemde pastéis de belem. Ook leuk: het aquarium van Lissabon, een ritje met de kabelbaan van wereldtentoonstelling Expo ’98 en het prachtige kasteel São Jorge op één van de vele heuvels van de stad.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >