7x de leukste rondvaarttochten met je kind

17.04.2018 09:47
leukste rondvaarttochten Nederland kinderen Beeld: Shutterstock

Wie denkt dat je voor een rondvaart door de grachten per se naar onze hoofdstad moet, heeft het mis: er zijn tal van mooie plekken waar je leuke rondvaarttochten met je kind kunt maken.

Amfibiebus van Splashtours – Rotterdam

Wat zo leuk is aan deze tocht is dat de Amfibiebus land en water combineert. Je rijdt eerst langs het park bij de Euromast en vervolgens door de Maastunnel naar Rotterdam Zuid. Langs de stadshaven komt de bus in Katendrecht aan bij het historische cruiseschip ss Rotterdam. Je stapt op vanaf Parkhaven 9 en eindigt daar ook. In de haven zijn genoeg lekkere restaurants, zoals de Gouden wok, berenboot en pannenkoekenboot. 

 

Grachtenrondvaart – Alkmaar

Bij de grachtenrondvaart in Alkmaar doen ze er alles aan om je kind niet stil te laten zitten in de boot. Je komt 22 lage bruggen tegen waar je voor moet wegduiken. Ook leuk: je stapt op bij de Mient en laat daar nou net een heerlijke ijssalon zitten. Lekker om achteraf nog een ijsje te halen met je kind. Deze boottocht door de kaasstad duurt 45 minuten.
 

Fluisterboten Zutphen

Is je kind helemaal gek van piraten, dan is dit een leuke boottocht voor een kinderpartijtje. Deze boot is namelijk geschikt voor grotere groepen. Bij aankomst worden de kinderen omgetoverd tot piraten, waarna ze kunnen instappen in de Piratenboot. De boot stopt nog voor een snack die via een mand naar beneden zakt.  
 

Lees ook
6x uitjes voor kinderen die gek zijn op muziek en theater >

 

Kidscruise ‘Gezocht: Zoetwaterpiraten!’ – Amsterdam

Harold de huiskat en Sjonnie de Amsterdamse muis nemen je mee door de Amsterdamse grachten. En samen met Sjonnie mag je kind helpen om te zorgen dat Harold niet meer bang is voor water. Tijdens de rondvaart wordt er een verhaal verteld dat je via oordoppen kunt beluisteren. Aan boord krijgen de kinderen een opdrachtenboekje en een piratenkijker om sjonnie te helpen.  

 

IJsjesvaart – Leiden

Tijdens deze rondvaarttocht is er naast het zien van alle mooie parken en monumenten nog een leuk, maar vooral lekker vooruitzicht. De boot zal tussendoor stoppen bij IJssalon Gelateria Maxims. Ideaal: je hoeft niet in een lange rij te staan wachten want het ijs wordt aan boord gebracht.

 

Prinsessenrondvaart – Amersfoort

Varen als een prinses op een prinsessenboot: dat kan in Amersfoort. Is je kind niet zo dol op prinsessen? Er zijn genoeg andere themaboten waar je voor kan kiezen, zoals de piratenboot of vleermuizenboot. Ook is er een jeugdnatuurvaart waarbij je van alles ontdekt over de natuur en het water.
 

Pets Cruise – Amsterdam

Een rondvaart waar je een app voor nodig hebt: weer eens iets anders. Met de app: ‘Pets Cruise’ kan je ‘Bluebees’ vangen in de Amsterdamse grachten. Het lijkt op het spel ‘Pokemon Go’, waarbij je de ‘echte’ wereld op je mobiel ziet. De app laat precies zien waar je heen gaat en zodra je beweegt zie je of er bluebees zijn. De rondvaarttocht duurt 75 minuten.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief  >