In samenwerking met Kek Mama

7 tips voor een geweldige familierondreis in Tsjechië

24.06.2021 20:28

Svatos rotsen © CzechTourism

Op zoek naar een fijn vakantieland in de zomer? Maak met je gezin eens een toffe rondreis in Tsjechië en ontdek verkoelende meren, indrukwekkende natuur en waanzinnige kastelen. Deze tips wil je niet missen. 

Ontdek Praag

De hoofdstad van Tsjechië is ook met kinderen ontzettend leuk. Neem de kabelbaan naar Petrin-heuvel en bezoek het hilarische spiegellabyrint, bewonder dieren bij Prague ZOO, de vierde beste dierentuin ter wereld en maak daarna een boottochtje over de Moldau rivier. 

Naar de dino’s in Liberec

Liberec ligt in het noorden van Tsjechië en is zeer geliefd bij families. Er is namelijk van alles te doen. Zo is er een science museum waar je allerlei proefjes kunt doen, een heus DinoPark, kun je spetteren in het aquapark en vind je er de oudste dierentuin van Tsjechië.

De rotsen van Prachov

Erg indrukwekkend zijn de rotsen van Prachov in het natuurgebied Boheems Paradijs. Deze gigantische rotsen zijn wel 40 meter hoog, Er is een schitterende kindvriendelijke wandeling van 3,5 km door het gebied, waarbij je op prachtige uitzichtpunten komt. 

Boheems Paradijs © Stepan Vrzala

Kanoën op de Moldau rivier

Geniet van waterpret op de Moldau. Je kunt hier geweldige kanotochten maken van een paar uur tot een aantal dagen. Je overnacht bij een camping langs het water. Een mooie familietocht is van Vyssi Brod naar Rozmberk in Zuid-Bohemen

Waterpret in Lipnomeer

Ondanks dat Tsjechië geen zee heeft, zijn er wel tal van rivieren en meren waar je kunt zwemmen. Het Lipnomeer is een recreatiegebied waar je naast zwemmen ook bootjes kunt huren en kunt spelen op de waterattracties. Bovendien kun je vanuit Lipno een leuk uitstapje maken naar het stadje Cesky Krumlov.

 Lipnomeer  © CzechTourism

Bezoek een kasteel

Tsjechië is het land van kastelen. Er zijn er ruim tweeduizend. Een bezoek aan een kasteel kan dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie. Wat dacht je van de middeleeuwse burcht Karlstejn gelegen vlakbij Praag of het sprookjeskasteel Sychrov met schitterede sprookjesachtige kamers. Bij veel Tsjechische kastelen is het tevens mogelijk om te overnachten.

 Sychrov Chateau  © CzechTourism

Slaap lekker

Een heerlijke plek om te overnachten heb je zo gevonden. Van hotel, pension tot vakantiehuis in volksarchitectuur. Sommige boerderijen zijn omgebouwd tot prachtige vakantiewoningen. Er zijn ook veel campings waar kinderen zich volop vermaken in het water of bij de speeltuin, zoals langs het Lipnomeer of in het Reuzengebergte. Zo kan jij mooi genieten van de prachtige omgeving. 

Benieuwd wat je nog meer kunt doen in Tsjechië?

Vraag een gratis informatiepakket aan via amsterdam@czechtourism.com of kijk op www.visitczechrepublic.com/nl-nl.