5x Japan met kinderen

22.05.2019 20:30
Japan met kinderen Beeld: Shutterstock

Het is een aardig eind vliegen, maar dan ben je wel in een heel andere wereld: welkom in Japan, het land met prachtige tempels en overheerlijke sushi. Wat je er zoal met kinderen kunt doen? Hier een paar fijne tips.

Hoe kom je er?

Ga je met kinderen naar Japan, dan is het aan te raden om te kiezen voor een rechtstreekse vlucht. Naar de steden Tokio en Osaka bestaat een directe verbinding vanuit Amsterdam. Reken op een vlucht van ruim elf uur. Een lange zit, dus wij hebben vast een aantal tips verzameld hoe je je op zo’n verre vliegreis met kinderen het beste kunt voorbereiden.

Japan bestaat uit vier grote eilanden en daarnaast nog duizenden kleine eilandjes. In totaal is het land ongeveer tien keer zo groot als Nederland. Je kunt op vakantie dus nooit alle bezienswaardigheden bekijken, maar wij hebben de leukste voor het hele gezin voor je op een rij gezet.

 

Mount Fuji

Deze vulkaan is één van de grootste bezienswaardigheden van het land en mag je dus niet missen. Hij is ruim 3700 meter hoog en ligt op het eiland Honshu. Vanuit Tokyo kan je ‘m bij helder weer in de verte zien liggen.

De beroemde berg is te beklimmen, maar dan heb je wel een goede conditie nodig en met kinderen is het minder geschikt. Onze tip: ga wandelen in de omgeving van de vulkaan en geniet van het uitzicht dat je onderweg hebt. Rondom Mount Fuji liggen mooie meren zoals Yamanakako en Motosuko – wandelschoenen aan, fotocamera in de aanslag en lopen maar.

 

Lees ook:

Met je kind naar Amerika >

 

Tokio

Een bezoek aan de hoofdstad van het land is een must, alleen al om je onder te dompelen in het bijzondere Japanse stadsleven. Kom je aan op het vliegveld van Tokio, dan is het verstandig om een dag of twee, drie in de stad te verblijven voordat je het land verder ontdekt. Jullie kunnen dan meteen goed bijkomen van de jetlag. De reis afsluiten in Tokio kan natuurlijk ook.

Om een idee te krijgen in wat voor miljoenenstad je bent beland, kun je de lift nemen naar de top van de Tokyo Tower. Bezoek verder de Tsukiji Markt, de bekendste markt van de stad. Je vindt er groenten, fruit en het grootste aanbod aan vis dat je je kunt voorstellen (tip: lik je vingers af bij de lekkerste sushi).

Ook leuk: de Shibuya crossing, het drukste kruispunt van de hele wereld. Je kent de foto’s of versnelde videobeelden er vast wel van. Houd je kind natuurlijk heel goed in de gaten als je op dit kruispunt staat, want voor je het weet is hij verdwenen in de massa.

Wil je juist de rust opzoeken, dan is het Yoyogi Park een aanrader. Dit is één van de grote stadsparken waar je heerlijk kunt picknicken en relaxen.

 

Aapjes kijken

Jawel, letterlijk. In het Iwatayama Monkey Park lopen de apen vrij rond en je mag ze voeren. In het park is een mooi uitzichtpunt vanwaar je de stad Kyoto schitterend kunt zien liggen. Vlakbij het park kun je trouwens ook een bijzonder bamboebos bezoeken.

 

Tempels

Tempels vind je in Japan in overvloed. Eén van de mooiste tempelcomplexen vind je in Nara, op het eiland Honshu. De meeste tempels staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco en je kunt er de mooiste bronzen boeddhabeelden bewonderen.

 

Hello Kitty

Zijn je kinderen weg van Hello Kitty, dan zijn ze in Japan in de zevende hemel. In winkels in de grote steden vind je overal spulletjes van het wit-roze meisje, maar er is ook een heus pretpark: Hello Kitty Land. Bezoek hier de musical, laat je schminken en ga op de foto in het huis van Hello Kitty.

Heeft je kind meer met dino’s of de Minions? Geen probleem, in Japan weten ze wel hoe ze kinderen moeten vermaken: zo is er Legoland in Nagoya en vind je de Universal Studios van Disney in Osaka. Met tientallen attracties die behoren tot de Disneyfiguren, kun je je hier prima een hele dag vermaken.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >