5x dit moet je zien in Madrid

26.06.2018 10:59
dit moet je zien Madrid

Op vakantie naar Spanje? Sla dan de hoofdstad Madrid niet over. Wij zetten met hulp van Skyscanner een aantal highlights op een rij die je niet mag missen.

1. Warme chocomel met churros

 

Ever just get kind of internet hyper and want to post stuff like this???

Een bericht gedeeld door Dilan Maxfield (@dilanmaxfield) op

Het lijken frietjes, maar het zijn gefrituurde deegstaafjes die je in een mok warme chocolademelk moet dopen: churros. Je kinderen likken er ongetwijfeld hun vingers bij af. Chocolate con churros is hét ontbijt waarmee je de dag in Madrid begint. Chocolaterie San Ginés staat er bekend om. Deze zaak is in 1894 opgericht en 24 uur per dag open. Maar je kunt de lekkernij natuurlijk ook elders bestellen, waarschijnlijk ben je dan ook wat goedkoper uit.

 

2. Parque el Retiro: groene oase in de stad

Wil je de drukke straten van Madrid even ontvluchten, breng dan een bezoek aan de groene oase van de stad: Parque el Retiro. In dit park vind je een prachtig paleis uit de 18e eeuw met een grote paleistuin waar je doorheen kunt struinen. Ga zitten in het gras, geniet van de eenden en vogels en als je geluk hebt, wordt er spontaan een jamsessie gespeeld door de locals. Voor de kinderen zijn er verschillende speeltuinen en kraampjes met heerlijk verkoelend ijs.

 

 

Lees ook:
Waarom een stedentrip naar Barcelona geweldig is met kinderen >

 

 

3. Teatro de la Zarzuela

In dit theater beleef je Spaanse klassieke muziek met een live-orkest, artiesten en verschillende zangers. Ook als je de taal niet goed onder de knie hebt, is het een geweldige ervaring voor jong en oud. Koop een kaartje en laat je betoveren door de muziek, kostuums, decors en dansen.

 

4. Mercado de San Miguel

 

Food, glorious food!

Een bericht dat is gedeeld door @ linctiver op

Op deze oude, traditionele markt vind je allerlei kleine hapjes voor weinig geld. Soms zijn ze zelfs helemaal gratis. Het aanbod is enorm: van koud vlees tot kaas, fruit, groenten sushi, zeevruchten, chocolade, sappen en wijn. Allemaal vers en verrukkelijk om te proberen. Wandel rond, neem de geuren in je op en vergeet ook niet even omhoog te kijken: de architectuur is een lust voor het oog.

 

5. Templo de Debod

 

Een bericht gedeeld door Julia Kozlova (@julija_hh) op

Dit Egyptische bouwwerk is 2200 jaar oud en gewijd aan de goden Amon en Isis. De tempel staat op een heuvel in het Casa del Campo: een groot park dat je kunt bezoeken via de bekende kabelbaan. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht op de stad. Tip: ga rond zonsondergang, want dan maak je de mooiste foto’s. De verlichte tempel reflecteert schitterend in het water. Heb je nog wat uurtjes over, ga dan met je kinderen naar pretpark Parque de Atracciones, dat in het Casa del Campo-park ligt. Ze kunnen zich uren vermaken in verschillende achtbanen en er is een 4D-bioscoop.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >