stedentrip-barcelona-geweldig-met-kinderen

Zie jij het niet zitten om met het hele gezin een wereldstad als Barcelona te bezoeken? Zonde. De hoofdstad van Catalonië is namelijk ideaal met kinderen. Wij hebben met hulp van reiszoekmachine Skyscanner de fijnste plekken voor jullie uitgezocht.

1. Lunchen rondom architectuur: Park Güell

stedentrip naar barcelona met kinderen
stedentrip naar barcelona met kinderen

Park Güell en z’n Dragón (draak) zijn iconen van de stad Barcelona. Het park ligt in het hogere deel van de stad, is meer dan honderd jaar oud en een van de architectonische juwelen van Antoni Gaudí. De tuinen, los Jardines de Austria, zijn geweldig voor kinderen: hier kunnen ze rennen terwijl jij geniet van een lunch, de bijzondere architectuur en een fantastisch uitzicht op Barcelona.

Het is aan te raden om entreekaartjes van tevoren via internet te kopen. Zo krijg je korting en vermijd je rijen toeristen. De algemene entree kost € 7, gratis voor kinderen onder de 6 jaar en € 4,90 voor kinderen tussen 7 en 12 jaar (genoemde prijzen gelden online).
 

2. Wetenschap: CosmoCaixa

stedentrip naar barcelona met kinderen
stedentrip naar barcelona met kinderen

We zijn omgeven door wetenschap en dit museum weet zonder twijfel precies hoe ons dat duidelijk te maken. CosmoCaixa beschikt over meer dan 50.000 m2 installaties waarvan je mond echt openvalt. Er zijn permanent ingerichte ruimtes en tentoonstellingen zoals het Planetarium, de Geologische muur of het spectaculaire Verdronken bos (Bosque Inundado). Dit museum is zeer geschikt voor kinderen!

Gratis toegang tot 16 jaar, anders € 4 entree.
 

3. Antiek labyrint: Laberint d’Horta

stedentrip naar barcelona met kinderen
stedentrip naar barcelona met kinderen

El Parque del Laberint d’Horta bezit de oudste tuin van Barcelona, daterend uit de XVIII eeuw en destijds een neoklassieke tuin. De naam komt van het fraaie, perfect gesnoeide labyrint van cipressen die zo uit een sprookje lijkt te komen.

Entree: € 2,25. Zondag en woensdag gratis.
 

Lees ook
Bel de oppas maar: 9x romantische steden voor jou en je partner

 

4. Attractiepark Tibidabo

stedentrip naar barcelona met kinderen
stedentrip naar barcelona met kinderen

Op 500 meter boven zeeniveau ligt attractiepark Tibidabo, met de meest spectaculaire attracties. De magische berg La Montaña Mágica del Tibidabo Montjuic geeft een geweldig uitzicht over Barcelona. Je kunt er naar toe met een lift.

Gratis voor kinderen tot een lengte van 90 cm, € 10,30 voor kinderen tot 120 cm en € 28,50 voor alle anderen.
 

5. Avontuurlijk stadspark: Barcelona Bosc Urbano

stedentrip naar barcelona met kinderen
stedentrip naar barcelona met kinderen

In het park Forum ontdek je el Bosque Urbano: een avonturenpark met meer dan 50 attracties zoals tokkelbanen, touwen en lianen. Het heeft diverse circuits voor jong en oud.

Entreeprijzen variëren en zijn afhankelijk van het gekozen circuit: het oranje circuit, van 3 tot 8 jaar of tot een lengte van 135 cm; blauwe circuit, ouder dan 8 jaar of 135 cm lengte en het rode circuit is voor iedereen boven 1.45 cm lengte.
 

6. Boekwinkel Abracadabra

stedentrip naar barcelona met kinderen
stedentrip naar barcelona met kinderen

Een bezoek aan een stad als Barcelona is leuk, maar kan ook best vermoeiend zijn. Daarom iets heel anders: de boekwinkel Librería Abracadabra, te vinden in el Barrio Gótico. De hele familie zal het leuk vinden. Abracadabra Llibres is gespecialiseerd in kinderliteratuur en heeft een bijzondere collectie nationale en internationale kinderboeken, educatief speelgoed en een mooi gedeelte waar kinderen in boekjes kunnen kijken.
 

7. Smullen in het Museo del Chocolate

stedentrip naar barcelona met kinderen
stedentrip naar barcelona met kinderen

Het chocolademuseum, el Museo del Chocolate in Barcelona neemt je mee op reis langs de geschiedenis van cacao. Het staat vol met chocoladefiguren gemaakt door de beste patisseriemeesters van de stad en biedt een leuk programma geschikt voor het hele gezin. Van tevoren kun je ook een chocoladeworkshop boeken.

Entree € 6, gratis voor kinderen tot 7 jaar.
 

8. Varen in Parque de la Ciutadella

stedentrip naar barcelona met kinderen
stedentrip naar barcelona met kinderen

Het park El Parque de la Ciutadella in Barcelona is een van de beste plekken om te bezoeken in de stad. Met veel groen, een meer met bootjes, een mooie waterval en een groot beeld van een mammoet, belooft dit een leuk uitje te worden. Neem bijvoorbeeld een picknickmand mee of ga lekker op een van de terrassen zitten en geniet van de zon. 

Als je nog iets anders wilt doen: naast het park ligt de dierentuin van Barcelona. De beroemde albinogorilla Sneeuwvlokje leeft helaas niet meer, maar de geinige stokstaartjes zijn ook een bezoek waard.
 

9. Magisch: La Sagrada Familia

stedentrip naar barcelona met kinderen
stedentrip naar barcelona met kinderen

Om de tour door Barcelona af te sluiten ga je naar de magische Sagrada Familia van Antoni Gaudí. Hij projecteerde een kerk met achttien torens van verschillende hoogtes waarvan er acht op de grond staan en vier op iedere gevel. La Sagrada Familia is bijna klaar, het wordt afgebouwd dankzij privé-giften. De bouw is begonnen in 1882 en wordt waarschijnlijk afgerond in 2026.

Entree voor kinderen onder de 12 jaar is gratis en het kost € 29,00 voor volwassenen. Als je entreekaartjes online koopt, bespaar je veel tijd in de rijen toeristen die er het hele jaar door staan.

*Genoemde prijzen zijn juist ten tijde van publicatie maart 2017

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >