5x de leukste uitjes in Assen

23.05.2019 21:45
assen met kinderen Beeld: Shutterstock

Van een hunebed-achtbaan tot het Pinokkio-klimpark: ben je van plan een weekendje naar Drenthe te gaan, sla dan Assen niet over. Wij maakten een overzicht van de leukste uitjes voor kinderen in en rondom deze stad.

Asserbos

Vlakbij het centrum vind je één van de oudste bossen van Nederland. Je kunt er heerlijk wandelen, maar er is ook een speelweide, hertenkamp, kinderboerderij en ’s zomers een openluchttheater. Vanaf de kinderboerderij starten vier verschillende mooie wandelroutes door het bos.

 

Drents Museum

In het oude postkantoor uit 1885 vind je tegenwoordig het Drents Museum, waar je alles leert over de historie van de provincie Drenthe. Een leuk kindvriendelijk museum, want bij alle grote tentoonstellingen kun je een familieroute volgen met allerlei opdrachten. Sla ook het Grootste Poppenhuis van Nederland niet over, waar je in de 18e eeuw duikt en met een multimediatour zelf kunt kiezen welke bewoner van het huis je een rondleiding geeft. Voor kinderen tot 18 jaar is de entree bij dit museum gratis.

 

Lees ook:
5x tips voor een leuk dagje Zeeland >

 

Bowlen

Wordt het een spare of een strike? Bij het Asser Bowling Centrum, in het hartje van de stad, kun je met het hele gezin de strijd aangaan op één van de acht bowlingbanen. Extra leuk: de wanden langs de banen zijn versierd met dierenplaten. Zijn jullie uitgespeeld, dan kun je meteen door naar het nabijgelegen restaurant Kapitein Stroop voor een lekkere pannenkoek.

 

Klimcentrum Pinokkio

Is je kind één bonk energie, dan maak je hem (en jezelf) blij met een uitje naar Klimcentrum Pinokkio. Als een echte Tarzan kan hij zich daar een weg banen door de klauterjungle en op zoek gaan naar sporen van dieren. Door al het zand en de houtsnippers is het net alsof hij zich in de echte jungle bevindt.
Je kunt er ook voor kiezen om te blacklight-klimmen: jawel, in het donker, waarbij alle hindernissen, grepen en kabels oplichten.
Bij mooi weer is er trouwens ook van alles buiten te doen, van kanovaren tot boogschieten en vlotten bouwen.

 

Pretpark Drouwenerzand

Koop een kaartje bij dit attractiepark en je betaalt meteen voor drinken en lekkere snacks: handig, zo word je niet verrast met extra kosten. In het pretpark vind je allerlei leuke speeltoestellen en attracties, zoals de piratenboot, een griezelig spookhuis en een heuse ‘hunebedachtbaan’. Wij snappen wel dat Drouwenerzand voor de vijfde keer op rij is uitgeroepen tot het Leukste Uitje van Drenthe.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >