5x Aruba met kinderen

17.06.2019 20:58
Aruba met kinderen Beeld: Shutterstock

Op zoek naar een zonovergoten eiland met witte stranden, waar je ook nog eens veel leuke dingen kunt doen met het hele gezin? Boek een ticket naar Aruba: een kindvriendelijk paradijs in Caribische Zee.

Aruba ligt in het Caribisch gebied en is een populaire vakantiebestemming onder gezinnen. Het eiland, dat ongeveer zo groot is als Texel, telt veel familiehotels en het maakt niet uit wanneer je het bezoekt, want het hele jaar door is het er tegen de dertig graden. Met volop zon, een blauwe zee én de leukste bezienswaardigheden voor kinderen, zit je hier dus helemaal goed. Oh, en extra fijn: op het eiland spreken ze gewoon Nederlands.
 

Vanaf Schiphol ben je met een rechtstreekse vlucht in ongeveer 10 uur op Aruba. Een lange zit, zeker voor kinderen, dus ga goed voorbereid op pad.
Om een jetlag zoveel mogelijk te voorkomen, kun je het beste een nachtvlucht boeken – als dat mogelijk is natuurlijk. Je kind zal dan waarschijnlijk eerder in het vliegtuig kunnen slapen. Ben je eenmaal aangekomen op Aruba, probeer dan zoveel mogelijk mee te gaan in het ritme van de dag. Des te eerder voelen jullie je allemaal weer prettiger.

Ben je benieuwd wat je op Aruba allemaal kunt doen met het hele gezin? Wij zetten de leukste uitjes voor je op een rij:

 

Oranjestad

Een bezoekje aan de hoofdstad van het eiland mag tijdens jullie vakantie natuurlijk niet ontbreken. Je vindt er onder meer een kleurrijk winkelcentrum en de militaire vesting Fort Zoutman uit 1798. Het diende vroeger ter bescherming van de kust en is nu het oudste gebouw dat nog op het eiland staat.

Vergeet in Oranjestad trouwens ook niet een kiekje te maken van je kroost bij de letters ‘I love Aruba’ – toeristisch, maar wel zo leuk voor in het fotoalbum.

 

Stranden

Zwemmen, snorkelen, zandkastelen bouwen of gewoon lekker een potje voetballen: op de stranden van Aruba kun je je dagenlang vermaken. Vooral in het westen van het eiland vind je prachtige witte, brede zandstranden waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Schepje, picknickmand en zonnebrandcrème mee en klaar ben je.
 

Lees ook:
Curaçao met kinderen: dit mag je niet missen >

 

Boerderij

Is je kind een dierenliefhebber, ga dan naar de struisvogelboerderij op Aruba. Hier leer je tijdens een rondleiding, die elke half uur gegeven wordt, hoe struisvogels uit hun ei komen en hoe snel de kleintjes groeien. Kinderen mogen de dieren ook voeren.

Een ander leuk uitje: de vlindertuin. In deze tropische tuin vliegen de mooiste en kleurrijkste vlinders rond. Wil je dat er eentje land op je schouder of je arm? Trek dan kleding aan in felle kleuren. Een ticket is trouwens geldig voor je hele vakantie. Dus raakt je kind niet uitgekeken, dan bezoek je de vlindertuin gewoon nog een keer.

 

Arawa Water Park

Reken maar dat je kind hier de dag van z’n leven heeft. Het Arawa Water Park behoort tot een vakantiepark, maar ook als je daar niet slaapt kun je het zwemparadijs bezoeken. Je vindt er vijf enorme glijbanen, een wildwaterrivier en een kinderzwembad met een waterfort. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen kinderen zich ook nog uitleven in een speeltuin.

 

Arikok Nationaal Park

Een groot deel van het eiland Aruba bestaat uit het Arikok Nationaal Park. Je kunt er wandelen en meerdere grotten bezoeken waarbij je stalagmieten, stalactieten en Indiaanse rotstekeningen tegenkomt. Ook wordt er iedere maand een avond in het park georganiseerd waarbij je (gratis) naar een film kunt kijken onder de sterren.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >