Vind je het niet erg om lang in het vliegtuig te zitten met je kind? En wil je heerlijk naar de zon deze winter? Boek dan een ticket naar Curaçao: een fijn eiland voor het hele gezin.

Curaçao ligt in het Caribisch gebied en heeft een tropisch klimaat. En dat betekent: volop zon en een graad of 27, het hele jaar door. Het is dus de ideale bestemming om naar toe te gaan de winter. Met het hele gezin, want Curaçao is één van de meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen ter wereld. Kilometers fijne stranden, fijne hotels en veel leuke activiteiten. Check voordat je vertrekt wel even hoe je veilig met je kind naar een verre bestemming gaat en waar je qua bagage allemaal op moet letten.

More content below the advertising

Wij zetten een paar must sees in Curaçao voor je op een rij:

 

Strand

curacao met kinderen


Beeld: Shutterstock

Een van dé redenen om naar Curaçao te gaan is natuurlijk het strand. Het eiland heeft een prachtige kust en vooral in het noordwesten kijk je je ogen uit op de vele bounty-stranden. Voor kinderen is er een speciaal kinderstrand bij de Jan Thiel Baai met een groot, ondiep gedeelte. Smeer je bloedje dus goed in en hij kan zich hier urenlang vermaken. En met deze leuke strandspelletjes heeft je kind sowieso de grootste lol mee heeft.

 

Willemstad

De hoofdstad van het eiland en een leuke plaats om een dagje naar toe te gaan. Maak foto’s van de bekende kleurrijke huisjes en wandel over de Pontjesbrug. Deze brug heet officieel de Koningin Emmabrug en is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. Verder zijn een bezoek aan het Fort Amsterdam en het oudste stadsdeel van Willemstad, Punda, een aanrader.  
 

Lees ook:
Met je kind naar Amerika >

Curaçao Sea Aquarium

curacao met kinderen


Beeld: Shutterstock

Zelf flamingo’s voeren? Of in een onderwaterboot oog in oog komen te staan met haaien, schildpadden en roggen? Het kan allemaal in het Sea Aquarium. Sinds een paar jaar is hier ook de Dolphin Academy gevestigd. Je kunt er doflijnen aaien, knuffelen of zelfs met ze zwemmen.

 

Hato Grotten

In deze grotten vind je muurschilderingen die wel 1500 jaar oud zijn. Ze stammen nog uit de tijd dat er Indianen op Curaçao woonden. Met een gids kun je de grotten bezoeken en de druipsteenformaties en waterpartijen van dichtbij bekijken. Wie weet zie je wel vleermuizen vliegen of een leguaan rondscharrelen.

 

Christoffelpark

curacao met kinderen


Beeld: Shutterstock

Wil je wat actiefs doen, dan is het Christoffelpark een prachtige plek. Dit is het grootste nationale park van Curaçao. Er zijn acht wandelroutes – meer informatie daarover vind je hier – met verschillende moeilijkheidsgraden. Kies je ervoor om de Christoffelberg te beklimmen, dan wacht je boven een schitterend uitzicht over het park en de noordwestkust. Ook leuk: maak een safari door het park en kom meer te weten over de natuur en de geschiedenis van het eiland.

 

Goed om te weten

  • Voor Curaçao hoef je je kind niet specifiek te inenten, tenzij je uit een hoog risicoland komt voor gele koorts (bijvoorbeeld als je een stopover maakt van een paar dagen). Dan ben je verplicht om de vaccinatie tegen gele koorts te hebben. Dat geldt overigens ook voor baby’s vanaf zes maanden oud.
  • Je hebt geen visum nodig.
  • Extra handig: ze spreken er Nederlands. En wil je bellen met het thuisfront, dan is het in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland en in de zomer zes.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Drenthe vakantie tips

Maartje Blans (41) woonde met man en zoontjes jarenlang in China, maar wil voorlopig alleen nog maar naar Drenthe.

"We hebben dik vijf jaar in Beijing gewoond, onze kinderen zijn er zes en vier jaar geleden geboren. Van daaruit hebben we veel gereisd, bijvoorbeeld naar Vietnam en Taiwan. We gingen terug naar Nederland omdat ik last kreeg van mijn longen vanwege de smog.

More content below the advertising

Bij thuiskomst boekten we direct een vakantie naar Drenthe. Hollandser krijg je het niet. Je hebt er het bos en de hei die soms groenig is maar ook dieppaars kan zijn. En dan die Hollandse luchten: de wolken, de vogels, de manier waarop het licht verandert als het bijna gaat regenen. Dan ontstaat er zo’n bijzondere sfeer. Ik heb dat echt gemist in China."
 

Zien

Boomkroonpad
Altijd al willen weten hoe een bos er vanaf boven uitziet? Het Boomkroonpad, in bos de Hondsrug, is een route van 125 meter lang die over de toppen van de bomen loopt. Leuk om te combineren met een bezoek aan Buitencentrum Boomkroonpad, startpunt van boswandelingen door Gieten-Borger, of Speelbos Lorken.
 

Alle zintuigen
Horen, ruiken, zien, proeven, voelen: het Roekpad in het bos in Echten daagt alle zintuigen uit. Op dit belevingspad en in het speelbos is Loek de Roek de gids die kinderen alles leert over de omgeving. Hartstikke leuk en nog leerzaam ook.
 

Hunebedden
Wist je dat alle hunebedden een nummer hebben? Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Het grootste exemplaar staat in Borger. Bekijk een kaart met alle hunnebedden hier.


Lees ook
7x uitjes in Drenthe voor kinderen >

 

Eten

Pizza's én toetjes
Trivio del Villaggio in Meppen is zo'n restaurant dat altijd vol zit. Ook heeft het een speelruimte waar kinderen helemaal los kunnen. Zowel de pizza's als de toetjes op de kaart zijn een echte aanrader.
 

Doen

Avontuurlijke speelroute
In het bos bij Orvelte is een speciale kinderroute. De roze bordjes leiden je langs het Houten Pad van Theodoor, een varkentje dat eigenlijk een wild zwijn wilde zijn.


Shoppen
Het oude postkantoor in Emmen is helemaal verbouwd tot het winkelcentrum Trud. In de ruimte van maar liefst 500 m2 vind je fijne mode- en interieurwinkels.
 

Nog meer tips vind je hier.

 

Lees het hele reisverslag in Kek Mama 04-2017.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verrassende-verkeersregels-buitenland

Mag je met slippers aan rijden in Spanje? En in Thailand zonder shirt in de auto zitten? Skyscanner geeft je zes verrassende verkeersregels op een presenteerblaadje. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liever niet rijden met slippers: Spanje

Spanjes diverse en magnifieke landschappen zorgen voor de mooiste roadtrips in Zuid-Europa. Maar als je in Spanje de weg op gaat, let er dan wel op wat je aantrekt. Als je een bril nodig hebt tijdens de autoritten, dan schrijft de Spaanse wet voor dat je altijd een extra paar bij je hebt. En let op je schoeisel. Het is niet echt illegaal om blootsvoets, met sandalen of hoge hakken een auto te besturen, maar als een Spaanse agent denkt dat jouw schoenen (of het gebrek daaraan) het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kun je een boete krijgen. Sowieso is het altijd verstandig om goede schoenen te dragen tijdens het rijden, ook in andere landen en in Nederland.

More content below the advertising

 

Zorg dat je geen lege tank hebt: Duitsland

De 12.000 kilometers aan Autobahn in Duitsland vormen samen een van de beste autowegen in de wereld. Maar een stop maken op de Autobahn mag pertinent niet, ook een lege tank is geen excuus. Dat hoeft ook niet, want om de 40 tot 60 km zijn er pauzeerplekken (Raststätten) met wc’s, restaurants en tankstations. Hoe dan ook: houd de benzinemeter in de gaten.  

 

Lees ook
Vakantietips: 5 manieren om een lange autorit leuker te maken >

 

Rijd niet door historische dorpen: Italië

Als je een historisch centrum wilt binnenrijden zoals dat van Rome, Florence, Milaan of Pisa, laat dan vooral de auto staan. Veel van deze steden hebben zones met beperkt verkeer (Zona Traffico Limitato of ZTL), wat betekent dat je een forse boete krijgt als je wordt gesnapt met de auto. Die zones zijn alleen toegestaan voor de locals. 

 

Milieusticker voor lage emissie-zones: Frankrijk

Parijs, Lyon, Lille en Grenoble hebben lage-emissie zones en dus moet je een milieusticker op de voorruit plakken om deze Franse steden in te rijden. Anders riskeer je een boete. De vraag naar deze stickers is hoog, dus vraag deze op tijd aan via deze site. Hij is alleen online te bestellen en de sticker kost € 4,21 (prijs 2018), inclusief verzending naar Nederland.

 

Houd je shirt aan: Thailand

De wegen in Thaise steden zien er regelmatig uit als een heksenketel vol mensen, tuk-tuks, scooters, taxi’s en trucks. Buiten de grote steden is het een ander verhaal. Vooral in het noorden van Thailand kun je prachtige routes rijden en dus is het slim om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Zorg er alleen wel voor dat je je kleding aanhoudt. Het kan tropisch warm zijn in het populaire Aziatische land, maar het is illegaal – voor zowel mannen als vrouwen – om zonder shirt te rijden op de fiets, in een auto of tuk-tuk. 

 

Flitswaarschuwing uit: o.a. Zwitserland

Vaak is de kans groot dat je navigatie automatisch waarschuwt voor flitspalen en camera’s. Maar, neem je de TomTom of een ander navigatiesysteem mee op vakantie, houd er dan rekening mee dat het waarschuwingssysteem in veel landen niet is toegestaan, inclusief Frankrijk en Zwitserland. Wel fijn: bij de meeste navigatiesystemen kun je dit (tijdelijk) uitschakelen. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >