5x Antwerpen met kinderen

02.07.2018 14:11
Antwerpen kinderen uitjes Beeld: Pixabay

Zoek je een leuke stedentrip, dicht bij huis? Pak je koffer, rijd naar België en geniet een paar dagen in Antwerpen. Ook voor je kinderen is er genoeg te doen.

Wij zetten met hulp van Skyscanner een paar must-sees op een rij.

 

1. Maak een rondvaart

Begin je stedentrip met een wandeling langs de rivier de Schelde en bekijk de stad daarna vanaf het water. De meeste rondvaartboten vertrekken vanaf het Steenplein of het Kattendijkdok bij de Londenbrug. Leuk voor de kinderen: boek een tochtje op de Pannenkoekenboot van Jan Plezier. Tijdens een rondvaart kun je onbeperkt pannenkoeken eten en de naturel versies zelf beleggen met suiker, stroop, jam of chocoladepasta. Mjam.
 

2. Bezoek het MAS-museum

MAS staat voor Museum Aan de Stroom. Hier kun je alles te weten over de stad, de rivier en de grote haven. Er worden ook leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals het Kapitein MASsimiliaan-spel en een speurtocht door alle zalen. Tip: vanaf het panoramadek heb je een schitterend uitzicht over de stad.

 

Lees ook:
Deze leuke winkelsteden liggen net over de grens met België en Duitsland >

 

3. Ga naar het strand

Het strand? Jawel, dat vind je ook in Antwerpen. Veel toeristen hebben het strand van Sint Anna nog niet ontdekt, dus het is er meestal lekker rustig in de zomer. Je kunt er heerlijk wandelen en zonnen of een plons nemen in de rivier. Vanaf het centrum fiets je er in vijftien minuten naar toe.

 

4. Dagje shoppen

Antwerpen barst van de leuke winkels. Neem eens een kijkje in de wijken de Wilde Zee, de Leien, Quartier Latin, de Stationswijk en Het Zuid. Bijzondere shops zijn Steen & Been, conceptstore Your en Jutka & Riska. Let op: zondag is bijna alles dicht in Antwerpen, behalve op de Kloosterstraat.

 

5. Lik je vingers af…

…bij de lekkerste restaurants die de stad rijk is. In café Mokkakapot in de wijk Borgerhout kun je terecht voor koffie, ontbijt en lunch en kijk je je ogen uit bij de vele mozaïektegeltjes. Op het hippe Eilandje vind je de zaak Balls & Glory: fraaie naam, met de beste gehakballetjes van de stad. Al zullen je kinderen ook smullen bij Orso Pizzeria voor de beste… nou ja, je weet wel.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >