10x kindvriendelijke strandtenten

23.03.2022 10:22
kindvriendelijke strandtenten Beeld: Shutterstock

Lekker relaxen na een fijne strandwandeling of het bouwen van een groot zandkasteel? Check dan dit lijstje met de leukste kindvriendelijke strandtenten. 

1. Tijn Akersloot

‘Van zwembroek tot winterjas’, zoals ze het zelf zeggen. Tijn Akersloot in Zandvoort is het hele jaar open, maar mooi weer maakt het vakantiegevoel compleet. Het paviljoen is prachtig, je kunt er surfen of andere watersporten beoefenen en in het restaurant eet je pizza’s uit de houtoven.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort

 

2. Rapa Nui

Heerlijke strandtent in Zandvoort waar een ongedwongen sfeer hangt. Eet een burger met patat op één van de loungebanken en je stranddag is bij Rapa Nui compleet. De kids vermaken zich wel in het zand, en als ze uitgeraasd zijn kun je lekker eten met de kinderen.
Adres: Boulevard Barnaart 27, Zandvoort

 

3. San Blas

Je kon de afgelopen maanden al terecht bij San Blas in Bloemendaal na een lange strandwandeling, maar dit voorjaar zomer schuift deze strandtent de grote glazen schuifpuien open en is het goed toeven op het terras. Het menu? Croissantjes voor bij het ontbijt, taartjes voor bij de koffie, een dinerkaart vol met lekkere gerechten en pasta of poffertjes voor de kinderen.
Adres: Zeeweg 84, Overveen

 

Lees ook
18x kindvriendelijke koffietenten >

4. soia

Voor een dagje strand hoef je tegenwoordig niet meer naar de kust. De leukste stranden vind je ook midden in de stad. Zo ook bij Strand Oog In Al (soia) in Utrecht. Ga er barbecueën met een groep vrienden of lunch er ’s middags met een broodje. Met een omheinde speeltuin is soia ook nog eens heel kindvriendelijk.
Adres: Kanaalweg 199, Utrecht

 

5. Poortdok

Een heerlijk paviljoen op het Almeerderstrand: een mooi breed strand aan het IJmeer. De menukaart is flink en ook voor kinderen is er genoeg te kiezen. Het team is druk bezig om het terras op te zetten: vanaf 1 april kun je er weer terecht.
Adres: IJmeerdijk 1a, Almere

 

6. Strand Café DOK

Strand Café DOK is gevestigd in het centrumgebouw van Strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse. Er is een uitgebreid kindermenu, een buitenspeeltuin met allerlei bootjes en een binnenspeeltuin in de vorm van strandhuisjes.
Adres: Helleweg 8, Noordwelle/Renesse

 

Lees ook:
De mooiste strandwandelingen op een rij >

 

7. Ubuntu

Hier vermaken je kinderen zich de hele dag op de enorme schommel op het terras terwijl jij geniet van een heerlijke granola- of pokebowl. Op drukke zomeravonden moet je misschien even wachten voor een plekje, maar het is zeker de moeite waard. Open vanaf 2 maart.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort

 

8. Strandpaviljoen Buiten

Door de trampolines wil je kind hier nooit meer weg. Niet erg, want het menu is van ’s ochtends tot ’s avonds zo lekker dat-ie zonde is om over te slaan.
Adres: Zwarte Pad 67, Den Haag

 

9. Strandpaviljoen Bremerbaai

Deze heerlijke tent aan het Veluwemeer heeft alles: een strandje, speeltuin en een ballenlijn waar kinderen lekker kunnen ravotten. In het zomerseizoen meert het fietspondje van en naar de Veluwe er aan. Fijne bijkomstigheid: Bremerbaai ligt zowat op steenwork afstand van pretpark Walibi.
Adres: Bremerbaaiweg 6, Biddinghuizen

 

Lees ook
Geen (flip) flop: dit zijn de leukste slippers voor jongens >

 

10. Thalassa

Ga je een dagje naar Zandvoort, dan zit je goed bij strandpaviljoen Thalassa. Je vindt er namelijk de grootste speeltuin van het Nederlandse strand: reken maar dat je kind hier niet meer weg wil. Ondertussen geniet jij van de uitgebreide kaart, waar trouwens ook kleine gerechten voor kinderen op staan, zoals een minihamburger en een portie kibbeling.
Adres: Boulevard Barnaardt, strandafgang 18, Zandvoort aan Zee

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >