26x de leukste subtropische zwembaden voor kinderen

23.11.2023 16:02
subtropische zwembaden kind Beeld: Getty Images

Van tig glijbanen en wildwaterbanen tot fijne pierenbadjes: hier vind je de allerleukste subtropische zwembaden voor kinderen op een rij, geselecteerd door Kek Mama.

26x subtropische zwembaden

1. CenterParcs de Eemhof – Zeewolde

subtropische zwembaden

Dit bungalowpark was het eerste in Nederland met een subtropisch zwemparadijs. Je hebt er een golfslagbad, verschillende kinderbaden, een familieglijbaan om samen vanaf te scheuren, een duo-racer glijbaan waar je tegen elkaar kunt racen en een wildwaterbaan. Check voordat je gaat eerst even de website voor reserveringsinformatie en bezoektips, want het kan er (vooral in de vakanties) druk zijn.

2. Aqua Mundo – Heijen

subtropische zwembaden

Dit zwemparadijs (ook van CenterParcs) is er een waar je U tegen zegt. Naast uitgebreide baby- en kinderbaden heeft dit zwembad ook een Koraal-bad. Hierin kan je snorkelen tussen echte vissen. Of ga naar het kinder-doe-bad met palmboom fonteintjes en een heus jungle speeleiland. Oh, en wat dacht je van een ritje door de wildwaterbaan? Net als in De Eemhof vind je hier de spectaculaire duo-racer glijbaan.

3. Het Vennenbos – Hapert

subtropische zwembaden
Ideaal voor het hele gezin. Het subtropisch zwemparadijs van Landal Het Vennenbos heeft onder meer een Wild Wave super slide glijbaan, een gaaf eiland in de stijl van stoere surfers, een golfslagbad, meerdere whirlpools én een Kids Junglebad.

4. Aquafun Sportiom – ’s Hertogenbosch

subtropische zwembaden
Dit is één van de grootste zwemparadijzen van Nederland. Je hebt er een golfslagbad, enorme glijbanen en een waterspeeltuin en peuterbad voor de allerkleinsten.

Lees ook – Gehannes met zwembandjes zat? Dit zijn de alternatieven >

5. Tikibad – Wassenaar

subtropische zwembaden
Dit glijbanenparadijs in attractiepark Duinrell is misschien wel een van de bekendste baden voor kinderen Nederland. De meeste bezoekers komen voor de 21(!) verschillende glijbanen met meer dan 1.5 kilometer aan glijbanenplezier. Ook is er een golfslagbad, een bubbelbad en een verwarmd buitenbad. Voor de allerkleinsten is er waterpark Playa. Hier is het water nooit hoger dan 15 centimeter.

6. Mosaqua – Gulpen

subtropische zwembaden
Hier vind je een wildwaterbaan, een starslidebaan (92 meter lang) met lichteffecten en een familieglijbaan. Het enorme piratenschip nodigt uit om in te klimmen en voor de peuters is er het Junglebad met leuke attracties.

7. Kikkerfort – Breukelen

subtropische zwembaden
Ook hier kan je kind zich de hele dag vermaken. Er is een peuter- en kleuterbad, je kunt discozwemmen en de glijbaan heeft mooie visuele effecten.

8. De Zandzee – Bussum

subtropische zwembaden

Fijn voor oudere kinderen, maar vooral ook voor de kleintjes. Dit zwembad heeft namelijk een echt Nijntje-bad. En wij kunnen je verzekeren: daar wil jouw peuter niet meer weg.

9. De Roompot – Kamperland

subtropische zwembaden
In dit zwembad is voor jong en oud ook van alles te doen. Je vindt er een golfslagbad, kinderbad met speeltoestel, reuzenglijbaan én groot buitenbad, een sauna en (niet onbelangrijk) een goede bar voor snacks en drankjes.

Lees ook – Nieuwe zwemkleding voor je kind shoppen? Híer moet je op letten >

10. De Bonte Wever – Assen

subtropische zwembaden
Ideaal: ben je na het zwemmen uitgeblust? Dan kun je hier gewoon overnachten. Al is er ook een bowlingbaan aanwezig, dus de kans dat je kind wil slapen is klein. Ach: duik jij gewoon in de sauna.

11. De Scheg – Deventer

subtropische zwembaden
Er is een wildwaterbaan van bijna tachtig meter lang en een enorme glijbaan die je om het gebouw heen slingert – ideaal dus voor kinderen (of volwassenen) die van snelheid houden. Liever samen met je kind roetsjen? Dan heb je ook speciale familieglijbanen.

12. Bahia – Bocholt

subtropische zwembaden

Net over de grens in Bocholt (Duitsland) vind je Bahia. Zwemmen, duiken, watergymnastiek, in de whirlpool relaxen, glijden op de wisselglijbaan AQUA CHOICE, of de 70 meter lange wildwaterbaan: alles kan hier. En dat allemaal in een lekker Caribisch sfeertje.

13. De Mirandabad – Amsterdam

subtropische zwembaden

Dit zwembad vind je in Amsterdam Zuid. Het golfslagbad ziet er door de glazen koepel prachtig uit en ook kinderen kunnen door alle glijbanen hun lol op.

14. Swimfun – Joure, Friesland

subtropische zwembaden

Naast het zwemmen door de hoge golven van het golfslagbad zijn hier genoeg glijbanen, zoals de Magic Oval en Tube Slide. Ook is er een wildwaterbaan die door de jungle, langs grotten en watervallen gaat. Genoeg gezwommen? Ga langs de uitgebreide spa met verschillende kruidenbaden en stoomcabines.

15. Aquamar – Katwijk

subtropische zwembaden

Met een waterglijbaan, een wildwaterbaan met stroomversnelling en een heerlijk warme whirlpool weet je zeker dat dit een geslaagde middag wordt.

16. Aqua Mexicana – Slagharen

subtropische zwembaden

Een bubbelbad omgeven met palmbomen, kleurrijke veranda’s en een heerlijk buitenstrand: in dit park waan je je in Mexico. Met spetterende lichteffecten en muziek kunnen kinderen zich in het water uren vermaken.

Lees ook – 16x heerlijke buitenzwembaden voor kinderen >

17. Zwemparadijs Preston Palace – Almelo

subtropische zwembaden

Wat is er leuker dan zwemmen in een tropische jungle? Spetter onder een hemel vol sterren en geniet van klaterende watervallen. Voor kinderen is er ook een speciaal bad met jungledieren en een interactieve waterglijbaan.

18. Caribabad – Gorinchem

subtropische zwembaden

Met een glijbaan van liefst 112 meter, ben je hier wel even bezig om naar beneden te roetsjen. Extra leuk: je kunt boven kiezen uit zestien thema’s en met verschillende audio- en visuele effecten onder een sterrenhemel door naar beneden glijden. Aan het einde van de rit wordt er een foto van je gemaakt en je snelheid en smashpoints bij elkaar opgeteld. De foto kan je naderhand naar jezelf mailen.

19. De Holle Bolle Plons – Tuitjenhorn

subtropische zwembaden

Fotografie: Bertil van Beek

Alleen al de glijbaan uit de Holle Bolle Speelboom is voor kinderen een feest, maar laten we ook het fonteinplein en het overdekte Cap-Fun Bad niet vergeten.

Lees ook – Deze buitenzwembaden hebben een fijne ligweide >

20. Tropiqua – Veendam

subtropische zwembaden

Voor peuters en kleuters is er een apart bad met kleine glijbaan. Jij kan gaan voor de massagestralen en het bubbelbad.

21. Bad Hesselingen – Meppel

subtropische zwembaden

Niet alleen een kindvriendelijk zwembad, ook nog milieuvriendelijk: het water wordt namelijk opgewarmd met restwarmte van een fabriek. Het buitenbad is trouwens een echte aanrader, want daar kan het hele jaar in gezwommen worden. Ja, ook hartje winter.

22. De Fakkel – Ridderkerk

subtropische zwembaden

Het is hier misschien niet extreem groot, maar je hebt er alles waar een kind bij van wordt: van bubbelbaden en een glijbaan tot peuterbaden met speeltoestellen. En van de fijne sauna kan jij zelf gebruikmaken.

Lees ook – Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

23. Landal De Lommerbergen – Reuver

subtropische zwembaden

Het bungalowpark alleen is al een aanrader, maar met dit zwemparadijs ernaast wordt het helemaal een onvergetelijk weekend. Kinderen kunnen ravotten in het Kids Junglebad en voor snelheidsduivels is er een enorme glijbaan. Ook leuk: het golfslagbad en de Hurri Cone glijbaan.

24. De Wilder – Haaksbergen

subtropische zwembaden

Bubbelbaden, een glijbaan (80 meter), waterkreek en golfslagbad: het kan niet anders dan dat je kind het hier naar z’n zin heeft.

25. CenterParcs De Kempervennen – Westerhoven

subtropische zwembaden

In dit zwemparadijs hebben je kinderen niet eens tijd om zich te vervelen. Heb je het golfslagbad wel gezien? Ga je toch lekker naar de wildwaterbaan, het buitenbad of een van de glijbanen? Extra leuk: je kunt ook leren duiken.

26. CenterParcs De Huttenheugte – Dalen

subtropische zwembaden

Genoeg ruimte om baantjes te trekken, want hier vind je een zwembad van maar liefst 25 meter. Voor de snelheidsduivels is er een razendsnelle wildwaterbaan. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met het leuke Kinder-doe-bad.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.