Veel kinderen hebben gewoon een piekfijne kinderkamer, al vanaf het moment toen je kleintje nog moest komen. Jullie hebben waarschijnlijk destijds een geweldige themakamer gemaakt! Maar lieverlee worden ze natuurlijk alweer wat groter en ontgroeien ze het ledikant. Je moet alweer een peuterbed kopen, en dat is best even slikken! Maar zolang ze nog zo klein zijn hebben ze vaak geen andere wensen en mag de themakamer verder gewoon blijven zoals ‘ie is! Samen met Petìt Puk delen wij alles wat je moet weten over het peuterbed.
Lees verder onder de advertentie
Peuterbed, het fijne tussenmaatje voor een geborgen gevoel
Peuterbedden vormen een mooi tussenmaatje voor je kleintje, dat daardoor nog helemaal niet in een ‘groot bed’ hoeft te slapen. Het peuterbed kan voorlopig wel even mee – natuurlijk afhankelijk van hoe snel jouw kindje groeit. Meestal gaat een peuterbed wel tot 6-jarige leeftijd mee.
Het fijne van deze tussenmaat is dat je kind er een geborgen gevoel van krijgt. Een groot bed kan best al intimiderend voelen voor een 2-3 jarige. Daarbij komt dat een groot bed lang niet altijd opstaande randen heeft, wat juist zo fijn is voor je kind en jouw gemoedsrust. Peuterbedden van hout zijn meestal half omheind met een opstaande rand, zo rolt jouw kind er niet uit ’s nachts! Bij de bovenbenen, of vanaf de knieën is het bed dan open, waardoor je kind er makkelijk ’s ochtends zelf uitstapt.
Lees verder onder de advertentie
Peuterbedden, zijn gewoon té leuk! Je treft ze in velerlei vormen, van lekker modern tot heerlijk knus met een hemeltje. Kies samen met je kind een gaaf nieuw bed uit!
Fantasierijke kinderbedden
Is je kind eenmaal de 7 jaar gepasseerd, dan is de tijd aangebroken om te kiezen voor een leuke slaapkamer metamorfose. Het is toe aan een nieuw kinderbed, maar misschien ook wel aan echt een nieuwe look van de eigen slaapkamer. De speelse kleuterstijl mag nu plaatsmaken voor het serieuzere werk! Je kind ontwikkelt een eigen smaak en voorkeuren en wil dat terugzien in de slaapkamer.
Lees verder onder de advertentie
Zo wil het ene kind een hoogslaper met daaronder een bureau, of een hut-stapelbed, waar het andere kind echt kiest voor een speelse invalshoek, zoals een speelruimte onder het bed. Of misschien wil jouw kind absoluut geen hoogslaper, maar een soort bed annex bank, zodat ze daar lekker met haar vriendinnen kan zitten. Bekijk online de oneindige mogelijkheden tot in detail, samen met je kind.
Nieuwe slaapkamer look
Ga lekker aan de slag met je kind en dwaal eens online door kinderkamer ideeën. Pin ze vast op Pinterest, zodat je een geweldige collage in beeld krijgt. Nu kun je met je kind een selectie maken; welke kleur komt er op de muur, welke meubels gaan we wegdoen en welke blijven? Aan de hand van een collage krijg je echt een heel goed beeld waar het heen moet.
Lees verder onder de advertentie
Natuurlijk houd je als ouder wel stuur in eigen hand, zodat je kunt bijsturen wanneer je kind keuzes maakt waarvan jij denkt dat ze hier over 2 jaar op uitgekeken zijn. De nieuwe inrichting moet echt nog wel een aantal jaartjes mee kunnen, goed op anticiperen dus!
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.