Meester Jesper: ‘We wilden geen vlogfamilie worden, daar moesten we een balans in vinden’

07.09.2023 13:39
Meester Jesper Kek papa Beeld: privé

Jesper Hesseling (38) – op TikTok bekend als Meester Jesper – is vader van dochters Mijs (11) en Nim (6) en verloofd met Eva (37).

Hectiek

“Voordat ik vader werd had ik niet verwacht dat de ochtenden zo hectisch zouden zijn. Aankleden, ­tandenpoetsen, haren kammen, boterhammen smeren: alles komt tegelijk en gaat door elkaar heen. Je zou denken dat ik als leraar meer structuur zou hebben, maar die vlieger gaat ­helaas niet op.”

Bekend gezicht

“Als TikTok-creator ben ik druk met social media, naast mijn baan voor de klas. Thuis zit ik ook veel op mijn telefoon en daar baal ik weleens van. Dan voel ik me schuldig dat ik niet de volle aandacht voor mijn kinderen heb gehad.

Overigens vinden Mijs en Nim mijn filmpjes erg leuk. Nim speelt er graag in mee en Mijs ook wel, maar ze heeft er niet altijd zin in. En dat is prima natuurlijk. Mijn dochters vinden het gaaf dat veel kinderen mij herkennen. Maar soms is het minder fijn, zoals toen we bij een concert van de Snollebollekes waren en er honderden kinderen op mij afkwamen en op de foto wilden. Dan willen Mijs en Nim dat ik gewoon hun papa ben.”

Betere balans

“Naast filmpjes over mijn klas deel ik op TikTok ook dingen over ons gezin. Mijn TikTok-account werd steeds groter, iets wat ik helemaal niet had verwacht. Mijs werd ook herkend, wilden we dat wel? Daar moesten Eva en ik een balans in vinden, want we wilden geen vlogfamilie ­worden. Nu hebben we daar onze weg in gevonden. Af en toe plaats ik video’s over thuis, maar ‘Meester Jesper’ staat centraal.”

Lees ook – Mijn kind is influencer: ‘Zodra kinderen mijn dochter herkennen, dringen ze zich ongevraagd op’ >

Bezorgd

“Het mooiste aan vader zijn vind ik om te zien hoe mijn kinderen zich ontwikkelen. Mijs zit over anderhalf jaar op de middelbare school, daar kan ik me nu al zorgen om maken: het fietsen naar school, met wie gaat ze dan om en blijft ze wel lekker in haar vel zitten? Dat overbezorgde is een ­nieuwe kant van mij. Ineens is Mijs geen klein meisje meer en heeft ze een mening over van alles, bijvoorbeeld over iets wat we op het journaal zien. Daar hebben we dan hele gesprekken over, zo mooi vind ik dat.”

“Ik hoop mijn dochters een beetje luchtigheid mee te geven, zodat ze niet te zwaar op de hand of van die klagers worden. Probeer positief in het leven te staan, ook als er nare dingen gebeuren.”

Geniet

“Eva en ik zijn al twintig jaar samen en denken over veel dingen hetzelfde. Over de opvoeding van onze kinderen hebben we nooit ruzie. Het belangrijkste vinden wij dat er thuis overal over gepraat kan ­worden en dat Mijs en Nim zich nergens voor schamen. En ik wil ze graag stimuleren dat ze meer van de wereld gaan zien. Zelf heb ik er altijd spijt van gehad dat ik na mijn studie geen tussenjaar heb genomen om te reizen. Dat gun ik mijn kinderen wel: ga genieten in plaats van meteen het serieuze leven in te stappen. ­Werken kun je nog lang genoeg.”

Meester Jesper Kek papa

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.