Dat ging ff mis: ‘Ik wilde nog doen alsof het mode was’

30.01.2023 06:28
pantoffels dat ging ff mis Beeld: Getty Images

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Rianne (41), getrouwd met Thijs (47) en moeder van Rijk en Doris (1):

“Met een tweeling van ruim anderhalf én een baan die op een kleine twee uur reizen van huis is, zijn de ochtenden bij ons thuis over het algemeen nogal hectisch. Op dagen dat ik op kantoor werk, gaat de wekker om kwart over zes zodat ik nog snel even kan douchen en wat make-up op kan doen voor ik de kinderen wakker maak.

Me echt aankleden doe ik altijd pas vlak voor ik de deur uitga en als zij een schone luier aanhebben, in een outfit zijn gehesen en hebben ontbeten. Het is me iets te vaak gebeurd dat er anders al poep, snot of stukken brood met zuivelspread op mijn schone setje zat en ik opnieuw kon beginnen.

Hysterische ochtend

Zo ook deze ochtend, die nog iets hysterischer was dan gemiddeld. De kinderen klooiden met hun brood en gooiden met hun waterflessen, ondertussen viel de hond de kat lastig en probeerde ik tussendoor ook nog lunch voor mezelf klaar te maken. Dat we desalniettemin op tijd in de auto zaten richting het treinstation en de crèche – mijn man zet mij altijd eerst af bij het station en brengt daarna de kinderen naar hun dreumesgroep – mag een wonder heten. Ik kon zelfs nog een koffie halen voor ik de trein in stapte.

Lees ook – Ochtendspits stressvol? Nee hoor: met deze tips bespaar je zeeën van tijd >

Fashion statement

Daar zat ik best tevreden met mezelf te wezen, in een mooie nieuwe jurk, die ik een week eerder op de kop had getikt bij een sample sale. En toen zag ik pas wat ik aan mijn voeten had. Niet de crèmekleurige laarzen met hak die ik had klaargezet bij de deur. In plaats daarvan had ik mijn sloffen nog aan.

Die moest ik vervolgens de hele dag aanhouden, want in de wijde omtrek van mijn kantoor zijn helemaal geen winkels, alleen woonhuizen en een paar tuincentra. Ik overwoog nog te doen alsof het een fashion statement was, maar vermoedde dat ik daar niet mee zou wegkomen. Dus nu ben ik de vrouw die met sloffen naar haar werk ging. Ach ja, er zijn ergere dingen, toch?”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.