Trap je suf: 5x de leukste fietsroutes met kinderen

19.04.2023 13:32
fietsen zwangerschap

Met de meivakantie om de hoek is het tijd om samen te genieten van het buitenleven. Wat is er nu leuker dan een fietstocht met het hele gezin? Op déze 5 fietsroutes geniet je tijdens het trappen van de omgeving, en je kinderen ook.

Fietsen is niet alleen gezond, maar ook een fijne manier om de natuur te verkennen en quality time door te brengen met je gezin. En nee, daarvoor hoef je geen enorme afstanden af te leggen. Deze kindvriendelijke fietsroutes, geselecteerd door Fietsnetwerk.nl – een van de grootste online fietsrouteaanbieders van Nederland – zijn wat korter en komen met ‘afstapmomenten’ waarop je even kunt pauzeren. Extra fijn: bij elke route van Fietsnetwerk.nl worden leuke plekken getipt. En vind je de route te lang, dan kun je ‘m met de fietsknooppunten gemakkelijk aanpassen.

Natuur, spelen en genieten – Amersfoort (24 km)

Deze fietsroute door Amersfoort is een echte hit bij kinderen, want onderweg is van alles te doen. Van spelen in natuurspeeltuinen en hutten bouwen tot een kinderboerderij en poppentheater de Toermalijn. Slecht weer? Dan kun je terecht in de overdekte verkeerstuin De Wagenwerkplaats. Je fietst ook dwars door natuurgebied de Schammer. Uitgefietst? Strijk neer bij HEY! Pannenkoek, het eindpunt. Met deze kortingsbon ontvangen Kek Mama-lezeressen 12,50 euro korting op een lunch of diner.

Op ontdekkingsreis in Hellendoorn – Hellendoorn (20 km)

Ga op avontuur in de Hellendoornse bossen. Als je goed oplet tijdens het fietsen, zie je misschien wel een konijn, vos of ree! Je start bij Erve De Pas waar je meer te horen krijgt over de omgeving en de wolf, die er sinds kort leeft. Speur naar wolvensporen met de speurtocht naar Wout de Wolf op de Sprengenberg. Neem een setje oude kleren mee, want in speelblos OERRR kun je hutten bouwen, in bomen klimmen en knoeien met modder. Ook leuk: het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal, waar je op vrijdag en zaterdag door telescopen naar de sterrenhemel kunt kijken.

Lees ook: Fietsen met je baby of kind: hier moet je op letten

Naar de Effelder Waldsee – Herkenbosch (21 km)

Het Limburgse dorpje Herkenbosch ligt tegen de Duitse grens, en met deze fietsroute ga je op pad in Duitsland. Vergeet bij mooi weer je zwemspullen niet, want je fietst langs een prachtige recreatieplas: de Effelder Waldsee. Inclusief groot aquapark met glijbanen, trampolines en klimtorens (tegen betaling). De weg ernaartoe is prachtig: Nationaal Park De Meinweg is een natuurgebied met vennetjes, beekjes en moerassen. Via rivier de Roer slinger je door het landschap weer terug naar Nederland, waar je kasteel Daelenbroeck kunt bewonderen.

Van Doesburg naar Dieren – Doesburg (24 km)

Deze fietsroute neemt je mee langs de prachtige IJssel en door de bosrand van de Veluwe. Je eindigt bij De Spelerij-Uitvinderij in Dieren. En dat is niet zomaar een speelplek, want je hebt hier allerlei gekke speeltoestellen die je nergens anders zult vinden! Vanaf Dieren kun je met de veerpont de IJssel oversteken naar Olburgen, waar je geniet van de prachtige uitzichten en op een warme dag zelfs een verfrissende duik kunt nemen.

Het geheim van de boswachter – Chaam (23 km)

Ken jij de boeken van Spekkie en Sproet? Tijdens een weekend op de camping helpen deze beste vrienden de politie bij het opsporen van bankovervallers. Tijdens deze fietsroute door het bos kom je allerlei plekken tegen waar het verhaal van Spekkie en Sproet zich afspeelt. Ook leuk als je het verhaal niet kent. Bij de afstapmomenten kun je steeds een stukje van het verhaal luisteren in de Fietsnetwerk App.

Je vindt alle routes in de gratis fietsroute app van Fietsnetwerk.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.