Roy over zijn dochter: ‘Voor haar was er meteen onvoorwaardelijke liefde’

12.05.2022 06:41
Roy van der Mooren kek papa Beeld: privé

Roy van der Mooren is getrouwd met Natasja (30) en vader van Acie Lou (2,5).

Toch overstag

“Ik had geen grote kinderwens, maar wist wel dat ik ervoor openstond als ik een vrouw ontmoette die deze wens wel had. Natasja was daar meteen duidelijk over, zij wilde heel graag moeder worden. Twee jaar lang moest ze geduld hebben, toen besloten we ervoor te gaan. Helaas kregen we eerst een miskraam, maar een paar maanden later was Natasja zwanger van Acie Lou.”

Vertrouwd

“Tijdens de zwangerschap heb ik veel tegen de baby gepraat in de buik. Dus toen ze geboren werd – met open ogen en haar handjes omhoog – en begon te huilen, zei ik: ‘Acie Lou, alles komt goed.’ Ze werd meteen stil, en later bij het wassen herhaalde dit zich weer. Ik denk echt dat ze mijn stem herkende.”

Daddy’s girl

“Vader worden was voor mij geen grote omschakeling. Ik heb jarenlang in de jeugdzorg gewerkt, dus ik was het al gewend om kinderen om me heen te hebben. Voor Acie Lou was er meteen onvoorwaardelijke liefde. Ze is een enorm vaderskindje. Als ze huilt, wil ze meteen naar mij toe. En ’s morgens in bed kruipt ze helemaal naar mijn kant. Ze weet dat ik net zo’n energiebom ben als zij en dat ik wel met haar naar beneden ga.”

“Elke donderdag ben ik thuis met Acie Lou. Dan vermaken we ons kostelijk. Daar hoeven we helemaal niet voor naar de speeltuin, Efteling of iets anders. Als we thuis rollen en stoeien op het kleed vliegt de tijd ook voorbij.”

Roy van der Mooren kek papa

Kom maar

“Eigenlijk ging het slapen al meteen heel goed met Acie. De laatste tijd wordt ze soms ineens rond één uur ’s nachts wakker. Dan heeft ze honger en werkt ze zo twee boterhammen weg. Soms duikt ze ’s nachts bij ons het bed in. Daar maken we geen strijd van, we hebben een groot bed.”

Lees ook – Vader vraagt zich af: ‘Is co-sleeping met mijn 4-jarige zoon raar?’ >

Mix

“Ik zie mezelf zeker terug in mijn dochter. Ze is net als ik eigenwijs, koppig, druk en overal voor in. Ik ook, je hoeft mij maar te bellen en ik sta paraat. Van Natasja heeft Acie Lou het lieve en zorgzame. Als een ander kindje verdrietig is, gaat ze ernaast zitten en vraagt: ‘Is er?’”

Makkelijk

“Het opvoeden is nu wel echt begonnen. Soms is het lastig onderscheid te maken of iets echt is of dat Acie Lou ons bespeelt. Ik ben makkelijker dan Natasja, ik laat meer toe. Bij mij komt Acie Lou soms vijf keer uit bed, want ze weet dat ik haar dan weleens mee naar beneden neem. Bij Natasja weet ze dat ze geen schijn van kans maakt.”

Puur geluk

“’s Morgens vroeg zegt Acie Lou altijd: ‘Hé papa, jou gemist!’ Of ze pakt met beide handen mijn wangen beet en zegt: ‘Hou van jou!’ Dat is zo fantastisch, echt dik genieten. Net als wanneer ze danst en zingt en helemaal in haar eigen fantasie zit. Kan ik uren naar kijken.”

Dit artikel staat in Kek Mama 04-2022.

Roy van der Mooren kek papa

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >