Vader vraagt zich af: ‘Is co-sleeping met mijn 4-jarige zoon raar?’

09.05.2022 13:25
co-sleeping zelden samen in bed slapen

Een 24-jarige single vader laat zijn 4-jarige zoon Jackson af en toe bij hem in bed slapen. Niet altijd: alleen als het jongetje zijn vader mist of een nare droom heeft gehad. Nadat zijn zus liet weten dat ze dat echt niet vond kunnen, vraagt de man zich af hoe raar dat daadwerkelijk nou is.

Jacksons moeder is niet meer in beeld. De mannen zijn dus op elkaar aangewezen. Daarom heeft Jacksons vader zijn familie ook hard nodig om af en toe even bij te springen. Des te lastiger dat uitgerekend zijn zus een probleem maakt van het feit dat hij de 4-jarige Jackson af en toe bij hem in bed laat slapen. Op Reddit legt de vader uit hoe het zit.

Nare droom

Hij omschrijft Jackson als een aanhankelijk jochie dat graag knuffels en kusjes uitdeelt. ‘Soms komt hij ’s nachts naar mijn kamer omdat hij bang is of me mist, en dan laat ik hem bij me slapen. Hij doet het niet vaak: meestal alleen als hij een nare droom heeft gehad.’ Omdat de twee net zijn verhuisd en Jackson nog erg moet wennen aan zijn nieuwe kamer, slaapt hij tegenwoordig weer iets vaker bij zijn vader.

‘Ongepast’

Dat was nooit een probleem, totdat zijn zus een nachtje bleef logeren. Nadat iedereen sliep, sloop Jackson naar zijn vaders kamer. Toen de zus de volgende ochtend op de deur klopte om te vragen wie ontbijt wilde, zag ze de twee samen in bed liggen. ‘Ze zei toen niks, maar toen we in de keuken stonden liet ze weten dat ze het ‘ongepast’ vond.’ Zijn zus maakte duidelijk dat ze bang was dat mensen ‘het verkeerde idee’ zouden krijgen – zeker omdat Jackson zo’n aanhankelijk jongetje is.

Lees ook
‘Sinds we kinderen hebben, slapen we nog maar zelden met z’n tweeën in bed’ >

Gekwetst

‘Toen ik vroeg waarom dat verkeerd was, zei ze dat ik de vader ben, niet de moeder, en het daarom raar is. Ze stipte ook aan dat onze vader nooit zo was met ons.’ Ook voegde ze eraan toe dat haar man niet zo met hun zoon omging. Begrijpelijkerwijs is de vader gekwetst om het feit dat zijn zus dat zelfs maar suggereert. ‘Ik heb haar gezegd dat ze geen f*cking pervert moet zijn alleen omdat haar man anders omgaat met kinderen en ze zich de volgende keer met haar eigen zaken moet bemoeien.’ Zuslief schakelde hun moeder in, die op haar beurt verbolgen is over het feit dat hij zijn zus een ‘pervert’ noemde.

Misschien niet de beste woordkeus, maar hij voelde zich aangevallen, legt de vader uit. Daarom keert hij zich tot het Reddit forum. Is het inderdaad zo raar dat hij aan co-sleeping doet met zijn 4-jarige zoon?

Veilige zone

‘Ze seksualiseert jouw relatie met jouw zoon, en ze moet weten dat ze zich met haar eigen zaken moet bemoeien’, reageert iemand. ‘Nou en dat een 4-jarige af en toe bij je in bed klimt en daar slaapt? Dat is zijn veilige zone. En nou en als hij je veel knuffels en kusjes geeft: dat is wat kleine kinderen doen. Ze moet accepteren dat geen kind hetzelfde is en jij maar een paar ouders hebt, niet twee.’

Geweldig met kinderen

Een ander iemand valt vooral over de gender-ongelijkheid die dit probleem suggereert. ‘De moederband boven al het andere plaatsen is nergens goed voor. Niet alle vrouwen zijn zorgers. Sommigen zijn domweg gemeen en zouden niet eens in de buurt van een kind mogen komen. Vaders zijn ook ouders en als het voor één ouder oké is het kind onder te dompelen in liefde, dan is het dat voor de ander ook. Mannen zijn niet inherent een dreiging voor kinderen. Er zijn mannen die geweldig zijn met kinderen, take it or leave it-mannen en gemene mannen, net zoals bij vrouwen.’

Ook niet onbelangrijk: omdat Jackson maar één ouder heeft, is hij van zijn vader afhankelijk voor knuffels en onvoorwaardelijke liefde. Als hij zijn kind nu afstandelijk opvoedt, heeft dat enorme gevolgen voor wie Jackson later wordt als volwassen man. Laten we maar hopen dat dit jochie nog heel lang in de knuffelfase blijft.

Bron: She knows

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!