dat ging ff mis alleen thuis
Beeld: Shutterstock

Een moeder vertelt over het hilarische moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Marloes (29), samenwonend met Nathan (30), moeder van Renzo (2,5).

“Nog steeds weet ik niet hoe het kan dat de deur niet op de knip zat. Normaal hebben we altijd een dubbele beveiliging, zodat onze ondernemende peuter niet zomaar naar buiten kan lopen. Renzo was zoet Bumba aan het kijken, zodat ik met een gerust hart de was boven kon ophangen. Het enige geluid dat ik hoorde was dat van die zingende clown.
 

'Zijn papa en mama thuis?'

Blijkbaar werd er precies op het moment dat ik boven bij de wasmachine stond aangebeld. De meteropnemer. Renzo deed doodleuk open. Toen de man Renzo zag staan, vroeg hij hem of zijn papa en mama soms thuis waren. ‘Nee,’ beweerde Renzo, ‘die zijn werken.’ Opa of opa dan? Een andere oppas? Nee, ook niet. Hij was alleen. ‘Nou’, zei de meteropnemer: ‘Doe dan de deur maar snel weer dicht.’ Achteraf vertelde de man mij dat hij zich kapot was geschrokken. Zo’n hummel en dan in zijn eentje thuis?
 

Lees ook
Dat ging ff mis: 'Daar stond mijn peuter, leunend tegen een vieze wc' >

 

Article continues after the ad

Twee man sterk

Niet wetende welk tafereel zich eerder had afgespeeld, deed ik een uur later open voor het energiebedrijf. Ze hadden inmiddels twee man sterk gestuurd. De meteropnemer had direct zijn baas gebeld en gevraagd of een collega later samen met hem het huis kon checken. Als het jongetje nog alleen was, zouden ze meteen de politie inschakelen. Typisch gevalletje kinderverwaarlozing. Ik heb wel tien keer gezegd dat ik gewoon thuis was, maar aan hun gezicht te zien vermoed ik dat ze toch de versie van mijn peuter geloofden.”
 

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 04-2020.


 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >