Een klein melkmonster in huis en een eerste verjaardag op de kalender? Deze bijzondere verjaardagstaart zal zeker weten in de smaak vallen!
Lees verder onder de advertentie
Een taart met moedermelk als basis? Je kleintje zal je vast eeuwig dankbaar zijn, want deze taart is niet alleen veel lekkerder dan een taart uit de supermarkt, maar ook nog eens gezonder door het gebruik van volkorenmeel, kokosbloesemsuiker en appelmoes. Stroop die mouwen dus maar op en bakken maar!
Lees verder onder de advertentie
Het recept
Ingrediënten voor de taart
160 ml moedermelk
0,5 theelepel appelciderazijn
65 gram kokosbloesemsuiker
80 ml appelmoes,
1,5 theelepel vanille-extract
175 gram volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel bakingsoda
Mespuntje zout
100 gram vers, gehakt fruit naar keuze
Ingrediënten voor het glazuur
240 gram boter
1,5 theelepel vanille-extract
240 gram poedersuiker
3,5 eetlepel moedermelk
Zo maak je de taart
Meng de moedermelk met de appelciderazijn en laat het 2-3 minuutjes staan.
Voeg de kokosbloesemsuiker, appelmoes en vanille-extract toe. Mix alles tot een gladde massa. Je kunt het misschien een beetje proeven, om meer op smaak te brengen.
Meng het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda en zout erdoor en blijf kloppen tot je beslag lekker glad is. Dit is de basis van je moedermelk taart.
Roer er je gehakte fruit naar keuze door. Dit is het moment om creatief te zijn! Doe er extra frambozen of stukjes banaan bij.
Giet het cakebeslag in twee ronde cakevormen van ongeveer 15 centimeter. Bak op 160 graden voor ongeveer 25 minuten. Benieuwd wanneer de taart klaar is? Prik met een satéprikker in het midden: als de satéprikker er schoon uitkomt, is de mama taart klaar om af te koelen.
Klop de boter op kamertemperatuur tot hij lekker luchtig is. Roer de poedersuiker en het vanille-extract erdoor. Voeg de moedermelk één eetlepel per keer toe en blijf kloppen tot je een romig, glad glazuur hebt.
Als je cakes zijn afgekoeld, smeer het glazuur tussen de lagen en bovenop de taart. Versier met wat extra fruit of een paar leuke cake-toppers voor de finishing touch.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
We doen het allemaal wel eens: een zak vol cadeautjes met Sinterklaas en iets extra’s met Kerst. Want: kinderen blij, wij blij. Maar té veel cadeautjes geven, kan op de lange termijn nadelen hebben.
Geen zin om voor de hele bubs te cateren of te bemiddelen in politieke discussies: er zijn genoeg redenen om kerst een keertje te ontvluchten. Dat lukt de een beter dan de ander, weet Hester Zitvast. Want niet iedereen is bestand tegen smeekbedes van de familie.
De feestperiode is nog maar net begonnen, maar de stapel cadeaus van opa en oma groeit en groeit. Superlief natuurlijk, maar niet altijd nodig. Met deze tips blijft het gezellig en voorkom je dat jouw huis straks lijkt op een speelgoedmuseum.
Hilda Clevering (45), Sarah van Rooijen (38) en Lenke Melman (36) zijn alle drie moeder en weduwe. Ze ontmoetten elkaar via een lotgenotengroep op Facebook.
Melissa Pieters (33) is getrouwd met Bilal (34), moeder van drie jonge kinderen (9, 6 en 2), influencer (@melisspieters op Instagram) en een bekeerde moslima. Hoe vliegt zij de decembermaand aan?
Een Huis Vol is terug, dat betekent de hele kerstvakantie weer genieten van de chaos van de families Lopez, Bal, Bakcha en Blom. Vinden we heerlijk, want dan valt ons eigen huishouden opeens wel mee.