Een klein melkmonster in huis en een eerste verjaardag op de kalender? Deze bijzondere verjaardagstaart zal zeker weten in de smaak vallen!
Lees verder onder de advertentie
Een taart met moedermelk als basis? Je kleintje zal je vast eeuwig dankbaar zijn, want deze taart is niet alleen veel lekkerder dan een taart uit de supermarkt, maar ook nog eens gezonder door het gebruik van volkorenmeel, kokosbloesemsuiker en appelmoes. Stroop die mouwen dus maar op en bakken maar!
Lees verder onder de advertentie
Het recept
Ingrediënten voor de taart
160 ml moedermelk
0,5 theelepel appelciderazijn
65 gram kokosbloesemsuiker
80 ml appelmoes,
1,5 theelepel vanille-extract
175 gram volkorenmeel
1 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel bakingsoda
Mespuntje zout
100 gram vers, gehakt fruit naar keuze
Ingrediënten voor het glazuur
240 gram boter
1,5 theelepel vanille-extract
240 gram poedersuiker
3,5 eetlepel moedermelk
Zo maak je de taart
Meng de moedermelk met de appelciderazijn en laat het 2-3 minuutjes staan.
Voeg de kokosbloesemsuiker, appelmoes en vanille-extract toe. Mix alles tot een gladde massa. Je kunt het misschien een beetje proeven, om meer op smaak te brengen.
Meng het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda en zout erdoor en blijf kloppen tot je beslag lekker glad is. Dit is de basis van je moedermelk taart.
Roer er je gehakte fruit naar keuze door. Dit is het moment om creatief te zijn! Doe er extra frambozen of stukjes banaan bij.
Giet het cakebeslag in twee ronde cakevormen van ongeveer 15 centimeter. Bak op 160 graden voor ongeveer 25 minuten. Benieuwd wanneer de taart klaar is? Prik met een satéprikker in het midden: als de satéprikker er schoon uitkomt, is de mama taart klaar om af te koelen.
Klop de boter op kamertemperatuur tot hij lekker luchtig is. Roer de poedersuiker en het vanille-extract erdoor. Voeg de moedermelk één eetlepel per keer toe en blijf kloppen tot je een romig, glad glazuur hebt.
Als je cakes zijn afgekoeld, smeer het glazuur tussen de lagen en bovenop de taart. Versier met wat extra fruit of een paar leuke cake-toppers voor de finishing touch.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
De band tussen ouder en kind verandert door de jaren heen. Waar ze vroeger afhankelijk was van jouw zorg en advies, staan ze nu op eigen benen, maar dat betekent niet dat jouw volwassen kinderen geen behoefte meer hebben aan erkenning of verbinding.
Doen alsof je zwanger bent: het klinkt als een slechte soap, maar in Schotland gebeurde het echt. De 22-jarige Kira Cousins hield maandenlang haar hele omgeving voor de gek met een zorgvuldig opgebouwde leugen.
Wanneer je Instagram word je overspoeld met mensen met een vlekkeloze huid, volle lippen en een vlijmscherpe kaaklijn. Alleen, dat is niet de realiteit. Wat ooit begon als wat spelen met een filter, is uitgegroeid tot een schoonheidswedstrijd die niemand kan winnen. Zelfs niet met contourkits, ringlights of make-uplessen van TikTok.
Mieke van Dam (31) zit bepaald niet stil. Tussen de luiers, speeltuinbezoekjes en nachtelijke knuffels door creëerde ze Eau de Mique: een wasparfummerk dat draait om herinneringen, rust en een vleugje luxe in de chaos van het moederschap. Wij spraken Mieke erover.
Zwemles, het ene kind vindt het een feest, het andere eet nog liever elke dag spruitjes dan nog een keer naar dat beruchte zwembad te moeten. De dochter van Marilou valt in die laatste categorie.