Het perfecte tussendoortje: zelfgemaakte granola chocolade bark

02.06.2024 08:00
Bron: Bezhwen

“Mamaaaaa?! Mag ik een koekje?!” “Nee, neem maar een…” Ja, wat eigenlijk? Orthomoleculair therapeut Bezhwen tipt deze heerlijke zelfgemaakte granola chocolade bark.

Het is een perfecte mix van knapperige noten en rijke chocolade. Ideaal als zoet tussendoortje of dessert. Bovendien zitten noten boordevol gezonde vetten, eiwitten en voedingsvezels, terwijl pure chocolade antioxidanten bevat die goed zijn voor je hart.

Bron: Bezhwen

Het recept

Ingrediënten:

  • 1 cup granola
  • 1/2 cup amandelen
  • 1/2 cup walnoten
  • 1/2 cup hazelnoten
  • 1/2 cup cashewnoten
  • 1/3 cup maple siroop
  • 1/3 cup gesmolten kokosolie
  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 175°C (350°F) en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  2. Mengen: Doe de granola, amandelen, walnoten, hazelnoten, cashewnoten, maple siroop en gesmolten kokosolie in een grote kom. Meng alles goed door elkaar.
  3. Bakken: Spreid het mengsel gelijkmatig uit op de ovenschaal en bak het gedurende 15-20 minuten, of totdat het goudbruin en knapperig is. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het volledig afkoelen.
  4. Chocolade: Zodra het granola-notenmengsel is afgekoeld, smelt je de pure chocolade. Giet de gesmolten chocolade op het bakpapier en spreid het uit tot een gelijkmatige laag.
  5. Koelen: Plaats de ovenschaal in de koelkast gedurende minstens 1 uur, of totdat de chocolade volledig is uitgehard.
  6. Genieten: Breek de chocolade bark in stukken en serveer. Bewaar eventuele overgebleven stukken in een luchtdichte container in de koelkast.

Meer inspiratie opdoen? Volg Bezhwen op Instagram!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.