Op zondag bakken we: sneeuwklokjes cupcakes

03.03.2024 11:00

Zondag is de perfecte dag om samen met je kids de keuken in te duiken en de leukste baksels op de proef te stellen (letterlijk). Vandaag op het menu: sneeuwklokjes cupcakes.

Hebben jullie al sneeuwklokjes gespot? Deze kleine witte bloemen verschijnen vaak al in maart en kondigen de komst van de lente aan. Hier delen we een creatief en leuk bakrecept geïnspireerd op sneeuwklokjes.

Deze Valentijnstaart is stiekem geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten:

Voor de cupcakes:

  • 125 g boter (op kamertemperatuur)
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout

Voor het glazuur:

  • 200 g poedersuiker
  • 60 g boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels melk
  • Een paar druppels vanille-extract
  • Groene kleurstof

Voor de sneeuwklokjes:

  • Witte marshmallows
  • Groene fondant
  • Optioneel: eetbare glitte

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en plaats papieren cupcakevormpjes in een muffinbakvorm.
  2. Klop de boter en suiker samen tot een luchtig geheel.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en blijf kloppen. Voeg ook het vanille-extract toe.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en voeg een snufje zout toe. Meng tot een glad beslag.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  6. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rooster.

Voor het glazuur:

  1. Klop de boter tot het zacht en romig is.
  2. Voeg de poedersuiker geleidelijk toe en klop tot een glad mengsel.
  3. Voeg de melk en vanille-extract toe en klop verder tot een luchtig glazuur.
  4. Voeg groene kleurstof toe om het glazuur een grasachtige kleur te geven.

Samenstellen:

  1. Smeer een royale hoeveelheid groen glazuur op elke afgekoelde cupcake.
  2. Maak de sneeuwklokjes door witte marshmallows te gebruiken als bloemknoppen en dun uitgerolde groene fondant als de stengels en blaadjes.
  3. Plaats de sneeuwklokjes bovenop het glazuur, duw ze voorzichtig in het glazuur om ze op hun plaats te houden.
  4. Voeg een vleugje eetbare glitter toe voor de final touch.
  5. Eetsmakelijk!

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.