Zout op met je me-time: ‘Ik zou alleen maar denken aan de kleding die ik nog moet strijken’

11.09.2023 05:51
flapuit zoon Beeld: Unsplash

Even geen kinderen en alleen aan jezelf denken. Hartstikke fijn vinden de meeste vrouwen. Maar niet allemaal: “Ik haal juist energie uit de drukte.”

Angela (33) is moeder van Finn (6).

“Mijn werk is belangrijk voor me en nu ik voor mezelf ben begonnen, gaat er nog meer tijd en energie naartoe. Om iets op te bouwen moet je investeren. De tijd die ik over heb, besteed ik aan mijn man en zoon. Oók logisch.

Dat ik geen saunadagjes of shopmiddagen heb, vind ik prima. Blijkbaar heb ik daar geen behoefte meer aan. Mijn vriendinnen vinden het maar raar, vroeger ging ik altijd met ze de hort op. Maar ik volg mijn gevoel. En dat zegt: me-time, liever niet.”

Reuring

Xandra (37) is moeder van Juul (9), Teun (7), Fay (6), Cato (4) en Moos (1).

“Elke dag heb ik hooguit tien minuten voor mezelf. Dat is nu eenmaal zo met vijf kinderen. Daar koos ik bewust voor. Ik hou van reuring. Zonder drukte voel ik me kaal. Toen ik na zes jaar thuiszitten weer ging werken op kantoor, was ik in shock: de hele dag zitten, de stilte op de werkvloer. Ik was het niet meer gewend.

“Ik hou van reuring. Zonder drukte voel ik me kaal”

Mensen denken altijd dat het zwaar is, zo’n groot gezin. En dat ik snak naar tijd voor mezelf. Nou, nee. Me-time is een term waar ik jeuk van krijg. Alsof je niet meetelt als je niet baalt dat je zo weinig aan jezelf toekomt. Overdreven gedoe. Ik heb een hekel aan alleen zijn en snap niet dat mensen tijd voor zichzelf nodig hebben om energie op te doen. Ik haal juist energie uit de drukte. Het scheelt dat ik geen hobby’s heb, dus ik mis ook niets.”

Lees ook – Waarom deze moeders níks hebben met me-time: ‘Ik kan mijn tijd wel beter besteden” >

Lekker ontspannen

Jojanneke (30) is moeder van Max (2) en 7 maanden zwanger.

“Mijn vriend verraste mij gisteren met een cadeaubon voor een mommy to be-massage. Lief hoor, maar het bewijs dat hij me slecht kent. Ik wilde dat hem nog toesissen, maar forceerde een glimlach en stopte de bon in een keukenlade waar ik hem per ongeluk ga vergeten. Ik kan me niets ergers voorstellen dan een uur stilliggen en naar plingelmuziek luisteren. Ik zou alleen maar denken aan de babykleertjes die ik nog moet strijken.”

Ikketejd

Aukje (29) is moeder van Felix (2) en Tom (9 maanden).

“Ik ben een dwangmatige opruimer en heb het relaxen jaren geleden al verleerd. Sterker nog: ik ben het hele woord me-time kwijtgeraakt. Geen idee waar ik het heb neergelegd. Niet in de kast, want alles wat daarin ligt heb ik vandaag opnieuw gevouwen. En me-time ligt ook niet in de badkamer. Dat weet ik zeker, want vandaag heb ik elke voeg nog schoon geschrobd.

“Ik zou niet weten wat ik met een vrije dag zou moeten doen”

In de was zat ook geen me-time, wel een paar verloren sokken. Ik was nog bij Ikea voor nieuw beddengoed, misschien ligt het daar? Of heet het dan Ikketejd? Al sla je me dood, ik zou niet weten wat ik met een vrije dag zou moeten doen. Waarschijnlijk ga ik dan de besteklade opnieuw inruimen.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.