Willeke (33) slaapt met haar hele gezin in één bed

03.09.2021 11:11

Er zijn gezinnen waar vader, moeder en alle kinderen in hetzelfde bed slapen. “Natuurlijk mis ik het weleens: alleen met mijn man in bed liggen. Maar dan voel ik een warm kinderlijfje tegen me aanliggen en ben ik weer intens gelukkig.”

Willeke Roest (33) is getrouwd met Adrian en moeder van Samuel (8), Abel (5) en Jona (2).

“Na Samuels geboorte stond zijn wiegje in onze slaapkamer. Geen succes: als we hem erin legden, begon hij meteen te huilen. Na een week besloten we dat hij lekker bij ons mocht liggen. Het voelde goed hem dicht bij me te hebben. Ik verdiepte me in het onderwerp en las dat het ook goed is voor de hechting.
 

Slapen als rozen

De drukte in bed werd me te veel toen ik zwanger was van de derde. Mijn buik zat me al in de weg en dan lag er ook nog een kind tegen me aan. Samuel en Abel verhuisden naar een tweepersoonsbed op een andere slaapkamer. Het voelde heerlijk om even de ruimte te hebben. Toen we na Jona’s geboorte gingen kamperen en voor het eerst met z’n allen bij elkaar in een tent lagen, sliepen we als rozen. We besloten thuis een groter bed van drie meter te maken en sindsdien slapen we weer gezellig met zijn vijven in één bed.
 

Meer Kek Mama?
Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!

 

Genoeg andere plekken

Natuurlijk mis ik het weleens: alleen met mijn man in bed liggen. Vooral als ik met een stijve nek wakker word en snak naar een massage. Maar dan voel ik een warm kinderlijfje tegen me aanliggen en ben ik weer intens gelukkig. Mijn man denkt er precies hetzelfde over. Veel mensen vinden het raar dat de kinderen niet in hun eigen bed liggen. De meesten denken meteen dat Adrian en ik geen seksleven hebben. Maak je geen zorgen: er zijn genoeg andere plekken in huis waar we het af en toe heel gezellig maken.”
 

Dit portret stond eerder in Kek Mama.

 

Lees ook
‘Mijn 3-jarige dochter slaapt elke nacht naast mij in bed’ >