‘Op feestjes vertellen mensen me welke seksspeeltjes zij gebruiken’

26.10.2022 14:47
seksspeeltjes als werk Beeld: Getty Images

Kim van der Wijk (34), getrouwd met Niels, moeder van Jens (7) en Mads (3), is projectmanager van de Brand Design-afdeling van EasyToys.

“Onlangs gaf ik een jarige vriendin een luchtdrukvibrator cadeau. Ze was net gaan samenwonen en er waren een hoop kennissen van haar vriend aanwezig, die mij nog niet kenden. Die keken me eerst heel verbaasd aan, maar toen mijn vriendin mij voorstelde als ‘dit is Kim en ze werkt bij EasyToys’ kwam iedereen om me heen staan. Ze vroegen om advies of vertelden hun seksuele voorkeuren. Zo grappig!

Open over seks

Voor veel mensen spreekt mijn baan erg tot de verbeelding. Een collega van mijn man die wist dat ik voor EasyToys werkte, kwam naar Niels toe om spontaan te vertellen dat zijn vriendin de Satisfyer had en er erg tevreden mee was. Ze had hem bijna niet meer nodig, haha.

“Een collega van mijn man vertelde spontaan dat zijn vriendin de Satisfyer had”

Ik was altijd al open over seks, maar sinds ik hier werk, gaat het me nog gemakkelijker af om erover te praten. Ik leg rustig het verschil uit tussen mannen- of vrouwenvibrators en vertel over goede massageoliën. Welke koppelstoys het meeste plezier geven en welk instapmodel het best is als je nog nooit iets hebt gebruikt. Het hoort niet per se bij mijn functieomschrijving, maar ik vind wel leuk om te doen.

Lees ook – 50% van de moeders wil meer seks >

Veilige omgeving

Ook naar mijn kinderen wil ik eerlijk zijn over seks. Hoe jong ze ook zijn, ik vind het fijn om een open dialoog te houden. Thuis moet een veilige omgeving zijn waarin ze zichzelf kunnen zijn. Thuis mogen ze zich uiten, desnoods een keertje vloeken. Als ze dat bij anderen maar niet doen.

Als moeder van twee jongens vind ik het in de huidige maatschappij ook heel belangrijk dat ze grenzen leren kennen, zowel bij anderen als over hun eigen lichaam. Vooral Jens, de oudste, leer ik het concept van toestemming. Op TikTok is een moeder die deelt hoe ze haar kind opvoedt. Ze heeft een tiener en een peuter van twee. Ze vertelt op een leuke manier hoe ze het aanpakt qua seksuele opvoeding, frank en vrij, maar wel altijd age appropriated. Heel inspirerend.

“Ik vind het heel belangrijk dat ze grenzen leren kennen, zowel bij anderen als over hun eigen lichaam”

Ook ik leg dingen uit, passend bij de leeftijd van mijn zoons. Het kind is hierin leidend. Zo was Jens benieuwd hoe Mads uít mijn buik was gekomen. Hij wist van het zaadje en het eitje, maar hoe kwam de baby er weer uit? Nou, dan zoek ik een filmpje op van een badbevalling. Je ziet het kind tussen de benen eruit floepen, zonder bloederige en intieme details. Dat was voor hem voldoende, het beantwoordde zijn vraag en hij ging weer verder met zijn Lego.

Laatst kwam hij uitgelaten thuis uit school, hij had een nieuw woord geleerd: seksen. Hij riep het continu: ‘lekker seksen, lekker seksen’. Wij vroegen of hij wist wat het betekende. Ja hoor, vrijen. En wanneer doe je dat dan, informeerde ik. Hij: ‘Als je jouw rijbewijs hebt én het allebei leuk vindt.’ Ik stond perplex. Wow, wat een goed antwoord! Ik hoop maar dat onze kinderen zich dit soort gesprekken later ook nog herinneren en dat als ze ergens mee zitten, ze me ook weten te vinden.

Vanuit huis werken

Vooralsnog weten ze niet wat ik nu precies doe. Ik werk af en toe vanuit huis. Soms staat mijn laptop opengeklapt en komt er net een kind voorbij. Ik houd me veel bezig met de verpakkingen en uitstraling van speeltjes, zoals de Bloom-toys die ik prachtig vind. Die zie je soms ook in beeld, al zijn het hele mooie designs en niks pornografisch of aanstootgevends.

“Ze hebben nu nog nul interesse in mama’s baan”

Sowieso slaan Jens en Mads er niet op aan. Ze hebben nu nog nul interesse in mama’s baan. Hun vader werkt voor een ‘aardappeltjesfabriek’. Dat is in hun ogen veel interessanter, daar willen ze dolgraag een keer mee naar toe.”

Extra fijn: krijg nu 10 euro korting op het hele assortiment van EasyToys bij een minimale besteding van 60 euro. Gebruik de code: KEKMAMA2022

Dit artikel staat in de Kek Mama Liefdesspecial 2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.