Mama is model: ‘Wachten tijdens een shoot is mijn me-time’

16.10.2023 05:31
Modellengezin Tessa Beeld: Yuliya Photography Oman

Tessa Brix-Jurisich (42) is getrouwd met Daniel (44). Ze werken allebei al jaren als model en hun dochters Aubrey (11) en Edie (9) volgen hun voetsporen.

“Als gezin worden wij geboekt voor commercials in binnen- en buitenland. Zo doen we opdrachten voor fietsmerken en opticiens, maar hebben we ook in Zwitserland geskied voor een vijfsterrenhotel en mochten we in Dubai mee op cruise. ‘Gaan jullie weer lekker vakantie vieren?’ zeggen andere ouders wel eens gekscherend.

Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat we op de prachtigste plekken komen en dat maakt dit werk ook zo gaaf. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik kantoorwerk gedaan. Prima voor even, maar ik hou van afwisseling.

Modellen

Aubrey en Edie waren als baby al model voor merken als Nutrilon en Maxi-Cosi. Later werden dat er meer, maar niet alle klussen waren geschikt. Zo was Aubrey bang voor bepaalde dieren – poseren in de Beekse Bergen met een giraffe, dat werd ’m niet.

Tegenwoordig is het vooral de vraag of een opdracht goed uitkomt met school. Voor het buitenland hebben de meiden tien verlofdagen per schooljaar. Omdat ik niet wil dat ze te veel missen, zeg ik ook vaak nee tegen een opdracht. Tot teleurstelling van de meiden ­natuurlijk, want welk kind wil er nou niet zwemmen of skiën?

Shoots

Ze zijn inmiddels oud genoeg om te weten dat het om werk gaat en dat het in verhouding goed verdient. Toch roepen ze niet dat ze dit voor altijd ­willen doen. Aubrey tennist op hoog niveau en wil misschien wel de ­nieuwe Nadal worden, al zie ik ze ook best hun vader achterna gaan, die acteert in films en series.

Daniel komt uit Australië en is heel outgoing. Waar hij als kind al model stond, begon ik ‘pas’ op mijn veertiende toen een ­kapper foto’s van mij naar een modellenbureau stuurde. Ik was verlegen en moest erin groeien. Bij lingerieshoots vroeg ik me af: is dit niet gek? Of ik moest met een man op de foto en dacht dat hij zou denken dat ik écht verliefd op hem was als ik leuk naar hem keek.

“Het is het leukste vak wat er bestaat, al moet ik soms heel vroeg op”

Inmiddels draai ik mijn hand nergens meer voor om. Het is het leukste vak wat er bestaat, al moet ik soms heel vroeg op – in een casino of sauna wil je shooten als er nog niemand is. Ook moet je op de set vaak uren wachten. Er zijn modellen die dat vervelend vinden, maar zeker sinds ik moeder ben vind ik zo’n pauze juist fijn. Eindelijk even me-time.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.