Vrouw staakt huishoudelijke taken na onterechte opmerking van partner (en dít gebeurt er)

28.06.2023 17:09
schoonmaken calorieën

Wassen, koken, opruimen: huishoudelijke taken worden niet altijd eerlijk verdeeld. Zo ook niet bij Lindsay thuis, die zelf de meeste klusjes op zich neemt. Omdat haar man dat allemaal wel vindt meevallen, neemt ze een drastisch besluit: ze stopt een paar dagen met opruimen. Dít is het resultaat.

Als Lindsay van haar man te horen krijgt dat ze ‘niks in huis doet’, besluit ze ‘m een lesje te leren, zo vertelt ze in een TikTok-filmpje. Om een punt te maken, staakt ze haar huishoudelijke taken voor een paar dagen en vertrekt ze voor een vriendinnentrip naar het buitenland. De grote vraag is: hoe ziet het huis er bij terugkomst uit? Je voelt ‘m al aankomen: Lindsay treft thuis één grote puinhoop aan. In het filmpje is te zien dat alle vloeren bezaaid liggen met spullen, de vuile vaat op het aanrecht staat en de schone was nog ongevouwen in de wasmand ligt.

Lees ook: Taken eerlijk verdelen met je partner? Zó pak je dat aan volgens een deskundige

Excuses van haar man

Conclusie van het experiment? Als Lindsay niet opruimt, doet niemand het. In een nieuwe video biedt haar man zijn excuses aan, al vindt niet iedereen die even oprecht. Ook laat Lindsay weten wie van de twee de bende uiteindelijk heeft opgeruimd. ‘Hij. 100%’, schrijft ze in de reacties. Ondanks de negatieve reacties – veel volgers zien het gedrag van de man als een red flag – wil Lindsay zulke filmpjes blijven maken. “Ik heb het gevoel dat Brian en ik een goede relatie hebben en dat we om onszelf kunnen lachen, ook op zwakke momenten, en dat helpt. Het is realiteit en comedy in één.”

@lindsaydonnelly2 Then I left town for a girls trip… #marriagehumor ♬ Karma (feat. Ice Spice)

66% van de moeders is ontevreden over de taakverdeling in huis, blijkt uit onderzoek van Kek Mama. Partners houden zich nog altijd voornamelijk bezig met klussen als het vuilnis buitenzetten, auto- en tuinonderhoud. Meer over de taakverdeling van Kek Mama-lezeressen lees je hier.

Bron: Scary Mommy