Vrolijke opvoedtantes Els & Do: mijn man wil geen hond

13.10.2016 13:54

Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog. Deze week: mijn man wil geen hond.

Terwijl onze zoon, dochter en ik intens naar een hond verlangen, wil mijn man er niets van weten. Bovendien denk ik dat het ook goed zou zijn voor mijn eigengereide dochter die wel wat extra warmte en liefde kan gebruiken omdat ze niet veel aansluiting vindt bij andere kinderen. Wat te doen, tantes? Zeggen we: helaas, papa vindt er niets aan dus we doen het niet (want laten we wel wezen, het is ook zíjn huis) of is het: drie voor, één tegen betekent: de hond komt. En: vinden jullie ook niet dat mijn man me best een hond kan gunnen? Eén hond in mijn hele leven?

Pleeg onmiddellijk een coup

Van ons als hondenfanaten kunt u geen nuchter antwoord verwachten. Alles in ons zegt: maar natuurlijk vinden wij dat! Pleeg onmiddellijk een coup! Hoe komt u erbij nog te twijfelen! Waarom is dat beest er nog niet! Tante Do neemt het haar lieve vader zaliger nog steeds kwalijk dat ze als kind geen hond mocht! Hondeneigenaren bezoeken minder vaak de huisarts! Nemen minder medicatie! Krijgen minder vaak een hartaanval! Als je een hond aait komt het hormoon oxytocine vrij dat agressie, angst en stress verlaagt! Het hebben van huisdieren beschermt kinderen tot een jaar tegen allergie! Criminele jongeren die de verantwoordelijkheid krijgen voor een hond vallen minder vaak terug! Het is gewoon een wonder dat er nog mensen zonder honden bestaan! Niet te geloven!

Tegen een puppy zijn alleen mensen zonder hart bestand

Wat was het bezwaar ook weer? O ja, uw man wil het niet. Dat probleem kunt u in één klap wegvagen door een puppy te nemen, want daar is hij niet tegen bestand. Tenzij hij geen hart heeft. Het is grof geweld, maar soms is dat geoorloofd. Voetbal-expert Johan Derksen liet drie jaar geleden op aandringen van zijn vrouw vol tegenzin een baby-labradoodle toe in hun leven. Nu rookt hij geen sigaren meer in huis uit angst dat Cuby (van Cuby and the Blizzards) gaat hoesten, en gaat hij nooit meer op vakantie omdat hij Cuby niet alleen wil laten. Ons advies: laat uw man de eerste alinea van dit antwoord lezen, en plak de laatste alinea af.

 

Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg. Mail Els en Do: elsendo@kekmama.nl.