Emma: ‘Het contact verwatert, niet door de kinderen, maar door de ouders’

21.02.2024 13:05
risicovol spelen

Emma is moeder van Sanne (6) en Rick (4). Door onvoorziene omstandigheden moest Emma verhuizen naar een andere stad. Helaas betekende dit ook dat haar kinderen naar een nieuwe school moesten, wat vooral voor dochter Sanne een ingrijpende ervaring was.

‘’De verhuizing zorgde voor een hoop veranderingen in het leven van de kinderen. Sanne zat in groep 3 van de basisschool en had daar een aantal leuke vriendinnetjes. Nu ze naar een andere school gaat, ziet ze die vriendinnetjes een stuk minder. Ik wil de verhuizing niet ten koste laten gaan van de vriendschappen van mijn dochter, dus probeer ik contact te houden met de moeders van deze kinderen. Dit blijkt moeilijker te zijn dan verwacht. Mijn verzoeken om af te spreken werden in eerste instantie goed ontvangen, waardoor Sanne haar vriendinnetjes vaak zag. 

Dit blijkt moeilijker dan verwacht

Dit wordt nu steeds minder. De kinderen spelen leuk samen en lijken het heel erg naar hun zin te hebben, maar de moeders zijn iets minder enthousiast. Ze zeggen steeds vaker op het laatste moment af of ze laten hun dochter met iemand uit hun eigen klas spelen. Het reizen duurt te lang en het is allemaal te veel gedoe, zeggen ze.

Lees ook: Verhuizen met kinderen: zo verloopt het soepel

Aan Sanne kan ik duidelijk zien dat ze ervan baalt dat ze hen nu minder ziet. Ze heeft nieuwe vriendinnetjes gemaakt, maar die zijn niet zo leuk als op haar vorige school, zegt ze. Het contact verwatert, niet door de kinderen, maar door de ouders. Daar baal ik nog het meest van.’’ 

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.