Vreselijke kraamcadeaus: ‘Aardappels uit eigen tuin’

27.02.2024 11:05

Na het delen van hun favoriete kraamcadeaus, hebben moeders ons nieuwsgierig gemaakt naar het andere uiterste: “Wat is het meest vreselijke kraamcadeau dat je ooit hebt gekregen?” Onze aftrap met een weegschaal (ja, serieus) zorgde voor heel wat reacties van jullie.

Bij Channie was niet aan hygiëne gedacht: “Spullen van de kringloop inclusief een gebruikte bijtring.”

Sacha werd ook verrast met een tweedehands presentje: “Een half aangebroken borstpads… INGEPAKT als cadeautje. Had ze nog over van haar eigen zwangerschap.”

Dit stond vast niet op het verlanglijstje van Naatje: “Aardappels uit eigen tuin met de boodschap ‘We hadden er zoveel dat het bij ons toch niet opgaat’ en een geel wollen K3-jurkje in maat 128 voor mijn zoon.”

Cato werd subtiel voorbereid op de darmkrampen, slaapregressies en sprongetjes: “Een bloeddrukmeter.”

Voor Rebekka was de boodschap glashelder: “Een dieetboek : mama (di)eet.”

Eva begreep er helemaal niets van: “Jongenskleertjes terwijl we een meisje hadden gekregen.”

Mama Fleur was ook verbijsterd: “Een giraffenhoofd van porselein voor in de tuin…”

De sociale kring van Ellen verwachtte een hele heftige groeispurt: “Onderbroeken in maat 116.”

Hoewel de maat bij skuur44 ook niet helemaal klopte: “Een gebreid vestje ..waarvan de ene mouw veel langer was dan de andere.”

Bij Kim is er ook niet goed op de cijfers gelet: “Babyhapjes vanaf zes maanden….
In januari werd hij zes maanden in november was de t.h.t. datum.”

Het kraamcadeau van Lien was ook over de datum: “Een skipak voor een baby van zes maanden…onze baby werd zes maanden in de zomer…”

De timing was ook niet best voor Milou: “Na vier maanden een kraamvisiteboek. Alsof ik dat met terugwerkende kracht nog ging laten invullen.”

Iemke wilde in alle rust genieten op haar roze wolk, maar daar dacht haar visite anders over: “Muziekinstrumenten voor onze oudste. Werd ook gelijk open gemaakt. Heerlijk die trompet en blokfluit als je net bevallen in je bed ligt”

trouwenitalie was ook niet te spreken over het cadeau voor haar oudste: “Een baby die kan huilen en plassen voor onze oudste dochter. Huilen als in schreeuwen. Een HUILENDE POP!!! Wanneer je net een baby hebt die continu huilt. Niet te doen (wel lief bedoelt uiteraard).”

Monique kreeg een creatief kraampakket: “Een zogenaamde “moedermand” waarin knuffeltjes zaten van andere kinderen (gelabeld met naam, telefoonnummer en adres), striaeolie (geen last van gelukkig), gratis boekje wat je vroeger bij de Blueband-boter kreeg en een doos met verkleurde watjes.”

Het cadeau van Josien ligt nog steeds in een hoek: “Een boek met gigantisch veel tekst, waarin alle letters van de naam gezocht moeten worden. Onze dochter is nu bijna 4 en het boek ligt nog steeds achterin de kast..”

Iets origineels op je verlanglijst zetten? Hier delen we de gouden tip.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.