Kraamcadeautoppers: deze moeders delen hun absolute hits

20.02.2024 13:05

Twee roze streepjes zetten niet alleen jou als moeder in spé, maar een hele bende aan vrouwen aan tot koopjesjacht. Je moeder, oma, tantes, zussen, nichten en vriendinnen overladen je met cadeaus voor de nieuwste toevoeging aan het gezin.

Deze moeders delen hun meest dierbare kraamcadeaus:

Gertine (32) omarmt het moederschap met haar drie meiden: Amy, Lara (3), en de pasgeboren Yuna (2 maanden). Na de geboorte van haar tweeling werd ze overladen door haar zussen met een doos vol verrassingen – zeven cadeautjes in totaal. Elke dag mocht Gertine een nieuw geschenk uitpakken. De persoonlijke touch was niet te missen: “Bij ieder cadeau zat een kort gedicht.” De handgemaakte stoffen naamslinger die haar zus knutselde voor de pasgeboren Yuna raakte Gertine ook in het hart. Waar Gertine minder blij mee was, waren knuffels. “Vooral de bontgekleurde of met druk muziekje erin. Heel lief bedoeld, maar na de derde knuffel weet je niet meer wat je ermee moet.”- Behalve weggeven dan?!

Roxanne (35) staat op het punt om haar allereerste kleine spruit te verwelkomen in mei, en ze wordt non-stop verrast met babybenodigdheden. Het meest te gekke cadeau tot nu toe? Het babynestje dat haar tante, of meer tweede moeder, met de hand heeft gefabriceerd. “Mijn vrouw en ik zijn helemaal into Disney, met The Lion King als absolute favoriet. Mijn tante heeft Lion King-stof gescoord die matcht met de babykamer. Ik kon de tranen niet stoppen, en je kunt je wel voorstellen hoe speciaal het wordt als onze kleine meid straks in dat te toffe nestje ligt te pitten.”

Hoewel Larissa (31) in eerste instantie niet echt op knuffels zat te wachten, heeft haar moeder haar toch verrast met een kraamcadeau waar ze nu dol op is. Het gaat om een aapje dat inmiddels is uitgegroeid tot de absolute favoriete knuffel van haar zoontje Xavi (2). “De knuffel is extra speciaal, want nu kan Xavi niet meer zonder zijn kleine apenvriend slapen.”

Het kan ook anders: ‘Ik kreeg een pyjama voor mijn baby in maat 176 én een blik bier van mijn schoonmoeder’

Voor Vera (34), moeder van Nev (9) en Noa (3), staat de kraamtijd gelijk aan veel meer dan alleen cadeaus. Ze is van mening dat liefde echt door de maag gaat. Als het om geschenken gaat, slaat ze de traditionele keuzes liever over. “Kleding koop ik liever zelf, en knuffels zijn net zo persoonlijk. Maar waar ik echt blij van werd? Een pan soep, een verse ovenschotel of een smakelijke maaltijd. Alles wat met eten te maken had, maakte de kraamtijd zoveel gemakkelijker. Want laten we eerlijk zijn, wie heeft er nog energie om urenlang in de keuken te staan als je net een baby hebt gekregen? Thuisbezorgdcoupons? Ja, graag! Zet die maar op je lijstje!”

Sophie (30), mama van Maria (1 jaar en 9 maanden) en in blijde verwachting van een zusje in het voorjaar, sluit zich volledig aan bij Vera. “Mijn absolute toppers onder de kraamcadeaus waren de zelfgemaakte warme maaltijden. Mijn moeder had haar HelloFresh-pakket geüpgraded naar vier personen, waardoor ik maar liefst drie keer per week kon genieten van een vershoudbak vol gezonde en smakelijke maaltijden.”

Voor Nina (31), moeder van Louis (3) en Saul (2 maanden), zijn het echt die kleine dingen die het hem doen. De schattige Moonie bear, de knuffel die gemaakt lijkt te zijn voor een goede nachtrust, werd gelijk ingezet en is nu niet meer weg te denken uit het slaapritueel van haar kleintjes. En dan heb je nog dat Hvid Cocoon dekentje, een soort inbakerdoek 2.0, dat een vaste plek heeft veroverd. “Slaap is heilig, en deze items dragen bij aan een rustige nacht voor de kleintjes én papa en mama.”

Genoeg speelgoed en knuffels? Dit is een betekenisvol alternatief voor standaard kraamcadeaus

Onze redactrice Chiara (30), die het moederschap ontdekt met haar 11 maanden oude spruit Joah, werd aan het begin van haar zwangerschap verrast met een onmisbaar cadeau. Een vriendin, doorgewinterde moeder van twee, stuurde Chiara een boek bomvol tips, trucs en geheime handvatten over zwanger zijn, bevallen en de kraamperiode. “Ik stond volledig in het duister over wat me te wachten stond, dus dit cadeau kwam als geroepen.”

Michelle (25) kijkt vol verwachting uit naar de komst van haar eerste kindje in augustus en is ontzettend blij met het negen maanden dagboek dat ze als cadeau heeft gekregen. Het dagboek ontving ze al toen ze acht weken zwanger was, en Michelle vindt het geweldig om al haar zwangerschapservaringen op papier te zetten. “Op deze manier kan ik later met plezier teruglezen hoe deze bijzondere tijd verliep.”

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.