Vrek trouwt big spender: ‘Hij vindt dat ik stom met geld omga’

13.01.2023 09:13
vrek trouwt big spender kinderbijslag Beeld: Getty Images

Als jij vrolijk laarzen koopt van € 250 en je man een knieperd is die zegeltjes spaart, weet je een ding zeker: daar komt ruzie van.

Nadine (29), kapster, woont samen met Jens (30), gemeenteambtenaar. Ze hebben twee dochters van 7 en 5.

“Mijn vriend en ik hebben expres gescheiden rekeningen, maar krijgen toch nog ruzie over geld. Omdat ik parttime werk, betaal ik van mijn salaris alleen de helft van onze hypotheek. De rest van mijn loon, zo’n zeshonderd euro, kan ik naar eigen inzicht uitgeven en dat doe ik dan ook vrolijk. Jens vindt dat ik stom met geld omga en ventileert dat te pas en onpas.

Verwennen

Hij vindt me verwend en klaagt dat ik prinsesjes maak van onze dochters. Hij vindt het onzin dat ik elke week wel iets online bestel voor de meiden. Ze hebben meer kleren dan veel volwassen vrouwen, roept hij. Dat klopt, samen kunnen ze een aardige inloopkast vullen. Als de kinderbijslag is gestort, ga ik los op mijn favoriete kinderkledingsites. Jens begrijpt niet dat ik voor mezelf laarzen koop van € 250 zonder me schuldig te voelen. Ik moet zuiniger leven, vindt hij. Sparen voor later.

“Hij vindt me verwend en klaagt dat ik prinsesjes maak van onze dochters”

Ik zie er graag verzorgd uit. Elke drie weken neem ik een manicure en pedicure en koop ik smeerseltjes en parfums. Van Jens mag het een tandje minder, maar dan werp ik tegen dat hij wel een vrouw heeft die er leuk uitziet. Of ik koop een pikant lingeriesetje, met die uitgave is hij wel altijd blij.

Lees ook – ‘Onze kinderen krijgen alles, ook als we daarvoor bij moeten lenen van de bank’ >

Aanbiedingen

Ik ben van huis uit niet anders gewend. Mijn moeder gaat elke week naar de kapper en koopt uitsluitend bij de Bijenkorf. Mijn ouders gaan drie keer per week uit eten en doen inkopen bij een goede slager en groenteboer.

Dat hoeft voor mij niet, maar ik eet waar ik trek in heb en niet wat toevallig in de aanbieding is. Daar snapt Jens niets van. Hij wordt woedend als ik in één klap het halve huishoudbudget erdoorheen jaag aan Franse kaasjes, chocola en wijn. Daarom doet Jens de boodschappen. Hij spit foldertjes door naar aanbiedingen en is gek op de 35%-stickers van Albert Heijn.

“Ik leef nu, ik wil er nu leuk bijlopen en het liefst op dure laarzen. Dan maar een keer roodstaan”

Jens’ kritiek gaat bij mij het ene oor in en het andere uit. Ik leef nu, ik wil er nu leuk bijlopen en het liefst op dure laarzen. Dan maar een keer roodstaan. Later ben ik oud, moe en gerimpeld en boeit het me vast niet meer uit of mijn pyjama matcht met mijn sloffen.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.