tips-moeders-ochtendspits

Niet zo gek dat je je als moeder in het zweet moet werken om op tijd de deur uit te gaan, maar met onderstaande tips kan dat ochtendgejakker vast wel een tikkie relaxter.

Mariëtte, moeder van Casper (4) en Nora (2): "In Nora's kast liggen kant-en-klare setjes die ik altijd maak als ik de was opruim. Dan hoeven we nooit te zoeken (en gaat ze niet in een of andere wanstaltige combi de deur uit als mijn man iets bij elkaar zoekt, haha). De kinderen gaan 's avonds in bad en ik sta om 06.30 uur op als Casper 08.30 uur moet beginnen, dat helpt ook."

More content below the advertising

 

Laura, moeder van Mels (2): "'s Avonds pak ik alvast mijn tas in en leg ik alle kleding klaar. Ook zorgen we ervoor dat Mels 's avonds doucht. Die schieten we kleren aan en is ready."

 

Lieve, moeder van Levi en Daan (8): "Omdat ik geen zin heb om mijn zoons de hele ochtend achter de broek aan te zitten, hebben ze een eigen wekker. Ook hangt er een checklist op hun deur. Zo zien ze precies wat ze 's ochtends moeten doen en wordt het tussen die twee bijna een wedstrijd wie als eerste klaar staat."

 

Malu, moeder van Mack (3,5 maand): "Ik probeer zelf al klaar te zijn voordat Mack wakker wordt voor z'n ochtendfles. En om ervoor te zorgen dat ik niet de deur uit ga met kwijl- of melkvlekken op mijn schone kleding, trek ik m'n badjas aan tot hij veilig in de wagen ligt."

 

Ingrid, moeder van Soof (5): "In het weekend smeer ik brood voor de hele week en vries het in. Dit kan overigens niet met al het beleg (kaas vindt mijn dochter bijvoorbeeld niet lekker uit de vriezer) maar met vleeswaar, hagelslag of jam werkt het prima. Ook handig: wij hebben een vaste plek voor alle sleutels. Scheelt een hoop gezoek."

 

Stephanie, moeder van Olivia (7 maanden) en Stijn (5): "Om 's ochtends niet te hoeven hannesen met een magnetron, waterkoker of flessenwarmer, gebruik ik voor Olivia's flesje kokend water uit de Quooker. Makkelijk, snel en door de handige drukknop veilig voor Stijn. Ook gebruik ik de kraan om een ei te koken en thee te zetten - is ons ontbijt een stuk sneller klaar."

 

Een Quooker in de keuken bespaart tijd, water, energie én ruimte. En met de nieuwe Quooker CUBE kun je naast koud, warm en kokend water nu ook bruisend en gefilterd water tappen. Zo maak je in een handomdraai de lekkerste home made limonades of cocktails. Verder is de kraan simpel te bedienen en goed voor het milieu; plastic waterflessen in huis halen, is niet langer nodig.

Meer info over de Quooker CUBE vind je hier.