No way: jullie zouden de oppas nooit 183,95 betalen

02.02.2024 19:00

Soms zijn er situaties waarin je een Tikkie teveel betaalt. Zo deelden we pas het verhaal van een moeder die een betaalverzoek ter waarde van 183,95 ontving van haar oppas. Zij besloot dit bedrag te betalen, maar jullie zijn het hier niet mee eens:

Nika zou zelf nooit zo’n bedrag durven vragen: “Toen ik jonger was en oppaste heb ik bij één gezin, tevens vrienden van mijn moeder, de beste dingen meegemaakt! De kids waren super lief, er was altijd wat lekkers voor mij en soms moest er ook wel eens een nachtje bij ze geslapen worden. Als dat niet het geval was en ze hadden een borreltje gedronken als ze thuis kwamen, stond er een taxi voor mij klaar om mij naar huis te brengen. Ik zal dit nooit meer vergeten, maar zelf zo’n bedrag vragen via een tikkie zou ik nooit in mijn hoofd durven halen.

Saartje is het hiermee eens: “Ik ben vaak gaan babysitten maar zoveel zou ik niet eens durven vragen. Ik vroeg 5 euro per uur en er lag vaak iets klaar om te eten of te drinken.”

Lisa snapt het enigzins: “10 euro per uur is tegenwoordig best normaal met oppassen, dat betalen wij ook. De rest van het bedrag slaat natuurlijk nergens op. Lekker voor 30 euro aan vreten bestellen tijdens het oppassen.”

Annie had het bedrag nooit betaald: “Je gaat oppassen bij een baby van 14 maanden.. dan kan je totaal niet verwachten dat je kleding vlekkeloos blijft en ze woonde een paar blokken verderop dus waarom was ze niet met de fiets. En als je dan zo nodig andere dingen wilt eten dan die er voor jou staan lekker zelf betalen.”

Ryanne zou het anders aanpakken: Ow wauw vind het echt heel brutaal. Ik was dan toch even met haar ouders gaan praten.

Lees ook – ‘Steeds meer ouders kiezen voor oppas aan huis in plaats van de kinderopvang’

Wilma zou haar trui zelf wel wassen: “Wat een brutale aap! Ik had alleen de oppasuren betaald met daarbij de mededeling dat ze niet weer hoefde oppassen in de toekomst. De trui had ze mogen brengen zodat ik ‘m voor haar kon wassen (de vraag is of er wel echt zulke erge vlekken van pasta inzaten).

Melanie heeft een betere deal: “Wauw, nou zelf regel ik bijna nooit een oppas. Maar als er een oppas komt dan mag zij van heel veel faciliteiten gebruik maken. Vooraf wil ik weten wat diegene lekker vindt dan zorg ik dat dat in huis is. Verder gebruik van wifi, streamingsdiensten, tv, eten en drinken: alles zit wat mij betreft in de prijs. Meestal is het vooral meer waken dan echt bezig zijn. Dus je krijgt meer betaald om te relaxen. Als een kind wakker wordt? Dan bel je me. Daar krijg je van mij 5-10 euro per uur voor. Vrienden krijgen geen loon maar eens in de tijd een dinerbon als bedankje.”

Nienke begrijpt er niets van: “Zij kiest ervoor om eten te bestellen, zo te lezen was er ook pasta bolognese. En een trui vies gemaakt door ’t kind, dat is onbegonnen werk en risico van ’t vak. Belachelijk! Wat een verwachting van de jeugd tegenwoordig. Ik heb zo veel opgepast en ik vroeg altijd 5 euro per uur. Je zit lekker op een bank, kan serie kijken, er is altijd iets lekkers in huis… Nee hoor, je hebt niks te klagen!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.